Tilflytterne rykker til Slagelse: Nye husejere får nøglen til bæredygtig bydel i dag

I dag får nye husejere nøglen til de 38 nye boliger, der står klar til indflytning på Hvedevej ved bebyggelsen Engdraget. Mange af dem er tilflyttere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Københavnske børnefamilie kan i dag rykke ind i det nye kvarter Engdraget i den nordlige del af Slagelse. 

Her er den første gade nemlig klar til at modtage 60 nye beboere, der skal flytte ind i 38 nyopførte boliger. Og cirka halvdelen af de nye husejere er tilflyttere til Slagelse Kommune.

quote Det er et bæredygtigt byggeri med lavt energiforbrug, og det er økonomisk attraktivt at bo der

Arne Juul, direktør for Slagelse Boligselskab

Fra klokken 12.00 er der åbent hus, hvor husejerne bliver modtaget af borgmester John Dyrby Paulsen (S) og Slagelse Boligselskab.

- Det her er første trin af et større projekt på 126 rækkehuse og et ambitiøst fællesskab, vi forsøger at få op og stå, siger Arne Juul, der er direktør for Slagelse Boligselskab.

Læs også
Se billederne: Slagelse får ny bæredygtig bydel
Læs også
Se billederne: Slagelse får ny bæredygtig bydel

Om Tidselbjerget og Engdraget

  • Projektet omfatter et cirka 60 hektar stort område i Slagelses nordlige udkant omkring Valmuevej og Rosenkildevej.
     
  • Over de næste 20-25 år vil der skyde omkring 500-600 spændende boliger op i fire forskellige bydele, der får hver sin egen identitet. Her skal være plads til naturen, respekt for det eksisterende, landskabet skal bruges men ikke misbruges, og det hele bindes sammen af et grønt engdrag, små søer og bække. Bæredygtighed skal være det bærende tema for udviklingen af området.   
     
  • Bydelens første boligkvarter hedder Engdraget, og har Slagelse Boligselskab som bygherre. Kvarteret får 126 boliger med grønne byrum og let tilgængelige fællesarealer.​​​

Økonomisk gevinst for pendlere 

Engdraget er første trin i et større projekt, Tidselbjerget, hvor der bliver opført 126 rækkehuse i alt. Visionen er at skabe et bæredygtigt fællesskab.

Det er Slagelse Boligselskab, der i samarbejde med Slagelse Kommune igangsatte processen omkring udvikling af et ”Bæredygtigt fællesskab i Engdraget”.

- Det er et bæredygtigt byggeri med lavt energiforbrug, og det er økonomisk attraktivt at bo der, siger Arne Juul.

Tilflyttere
Læs også
Flyttede fra det pulserende byliv til en nedlagt gård på landet: - Der er ikke noget, jeg savner
Tilflyttere
Læs også
Flyttede fra det pulserende byliv til en nedlagt gård på landet: - Der er ikke noget, jeg savner

Boligselskabet og Slagelse Kommune har også forsøgt at gøre boligerne særligt attraktive for pendlere.
Folk, som skal pendle til og fra job i for eksempel København, bliver tilgodeset i forhold til at få lov til at leje de almennyttige boliger. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Midt i naturskønne omgivelser i Tidselbjerget i den nordlige del af Slagelse bygger Slagelse Boligselskab hele 126 rækkehuse og et fælleshus i området Engdraget.
Midt i naturskønne omgivelser i Tidselbjerget i den nordlige del af Slagelse bygger Slagelse Boligselskab hele 126 rækkehuse og et fælleshus i området Engdraget.

Husejerne bliver en del af et bæredygtigt fællesskab

Beboerne i Engdraget er det bærende element i realiseringen af visionen om et bæredygtigt fællesskab. For at holde huslejen nede, skal beboerne nemlig være med til at løfte opgaverne omkring blandt andet græsslåning, ressourcehåndtering og drift af fælleshuset med navnet Engstedet.

quote Flere af dem giver udtryk for, at de glæder sig helt enormt til at være en del af et fællesskab

Arne Juul, direktør for Slagelse Boligselskab

Ambitionen er, at den sociale bæredygtighed skal afspejles i aktiviteter tilrettelagt af beboerne og for beboerne.

- Incitamentet for dem, der flytter ind her, er at være all in på bæredygtighed. De skal have lyst til at drive fælleshuse og det grønne miljø med blandt andet æbleplantage, siger Arne Juul.

Natur, billige huspriser og et bæredygtigt fællesskab er det, som Slagelse Kommune og boligselskabet har forsøgt at anvende som lokkemad. Og ifølge direktøren for boligselskabet er det særligt idéen om at være en del af et fællesskab, der har tiltalt de nye beboere, som i dag, torsdag, kan åbne døren til deres nye hjem.

- Flere af dem giver udtryk for, at de glæder sig helt enormt til at være en del af et fællesskab, slutter Arne Juul.

TV ØST var med, da byggeriet var i fuld gang i sommeren 2018. Se videoen her:

 

Nyhedsoverblik