Tørret tang er havets oregano. Det mener i hvert fald kok Claus Henriksen fra Restaurant Mota, som blandt andet bruger tangen som topping på pizza.
TV 2/Bornholm er taget på tangsafari i Nykøbing Sjælland som del af et sommerprojekt mellem TV 2-regionerne. Mange danskere ventes igen i år at feriere i Danmark, og hvad skal de så opleve?
TV2 ØST har guidet journalist William Husted og fotograf Kristian Vang fra TV 2/Bornholm rundt i det sjællandske sommerland i fire forskellige kategorier - og når det handler om gourmet, er turen gået på jagt efter spiselig tang i Isefjord i det nordvestlige Sjælland.
Artiklen fortsætter under billedet.
Her fortæller Simon Weber Marcussen, der er medejer af virksomheden Dansk Tang, blandt andet, at man i farvandet ikke kan finde tang, der er farligt at spise.
Noget er sprødt og lækkert, så snart vi hiver det op af vandet. Andet - blomkålstangen for eksempel - er noget af det sejeste at få i munden.
- Men så snart man begynder at arbejde med den, kan den blive helt mør, fortæller Simon Weber Marcussen.
Artiklen fortsætter under billedet.
Blandt dem, der tager tangen med i køkkenet, er Claus Henriksen, der er kok og ejer af Restaurant Mota.
Når han tryller retter frem, får han det næsten til at ligne en havbund på tallerknen. Og i munden er der tale om én stor eksplosion af havet, forklarer kokken.
Artiklen fortsætter under billedet.
- Det er masser af smag. Masser af struktur, siger Claus Henriksen. Og så er det sindssygt sprødt.
Tangen er den nye danske ingrediens - og der er masser af den i de dejlige danske farvande.
Kom med på tangsafarien i indslaget herunder: