Den 16-årige Marcus Christensen fra Dianalund afgik ved døden natten til lørdag den 27. oktober, efter han havde indtaget det det euforiserende stof MDMA.
Drengen var ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ikke til at komme i kontakt med, efter han havde taget stofferne, og derfor blev han fløjet til Rigshospitalet. Klokken 01.46 blev han erklæret død.
Politiet har sidenhen efterforsket sagen, og nu skal en 18-årige mand fra Dianalund, som gav Marcus Christensen stoffet, for retten i Næstved den 12. december.
Jeg er kommet for at vise sympati for det, der er sket og for at vise, at vi ikke vil acceptere de her ting
Det skriver Sjællandske.
Det er paragraf 241 i Straffeloven, som den 18-årige mand tiltales efter, når han den 12. december skal møde i retten. Den unge mand risikerer op til otte års fængsel, hvis han bliver dømt skyldig.
Den, som uagtsomt forvolder en andens død, straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder eller under særligt skærpende omstændigheder med fængsel indtil 8 år, lyder det i paragraffen.
Ikke tiltalt for at efterlade Marcus i hjælpeløs tilstand
Den 18-årige er ifølge avisen også tiltalt for overtrædelsen af paragraf 252, der handler om den der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed samt for at have 10 gram MDMA på sig.
Han er dog ikke tiltalt for at have efterladt Marcus Christensen i hjælpeløs tilstand, som det tidligere ifølge avisen tidligere har været fremme.
500 deltog i fakkeltog
Marcus Christensens død har skabt stor opmærksomhed omkring farlige stoffer.
Dagen efter den 16-åriges død mødtes gamle klassekammerater, venner, venners forældre, bekendte og helt fremmede mennesker ved skaterbanen i Dianalund for at mindes Marcus Christensen.
De mere end 500 mennesker vandrede sammen gennem Dianalund by for at vise støtte og mindes den afdøde dreng med et fakkeltog.
En af de fremmødte var blandt andet Jette Andersen fra Dianalund.
- Jeg er kommet for at vise sympati for det, der er sket og for at vise, at vi ikke vil acceptere de her ting. Jeg har selv et barnebarn på 16 år, som er meget berørt af det, der er sket, og som faktisk har gået i klasse med Marcus, sagde hun til TV ØST.
Sig nej til stoffer
Fakkeltoget startede klokken 18.00 ved skaterbanen i Dianalund. Herefter gik ruten gennem byen og tilbage til skaterbanen igen. En tur på en lille halv time.
- Da vi kom tilbage til skaterbanen holdt vi et minuts stilhed foran et stort bål, og så blev der sagt nogle mindeord fra en mor til en af Marcus’ bedste venner, sagde Lise Høgh, der var arrangøren bag fakkeltoget.
- Hun fortalte om familiens, Dianalunds, kammeraternes og skolens store tab. Der blev fortalt om Marcus og Nicolaj, som var bedste venner, og hvordan han (Marcus, red.) kom i deres hjem. Og så blev der fortalt om, at Marcus var en social- og velfungerende dreng, og at det her er et eksempel på, at det ikke kun rammer de socialt udsatte, men at han var en helt normal dreng, der bare var til fest, sagde Lise Høgh.
Ifølge Lise Høgh sluttede arrangementet omkring klokken 19.15 med, at de unge smed resterne af faklerne over bålet for at vise deres sorg.
En gruppe frivillige har desuden startet en modstandsgruppe mod farlige og ulovlige stoffer, hvor de forsøger at få børn og unge til at sige nej til stofferne.