2.000 skrev under på at bevare p-pladser - men udvalg har stemt imod

Over 2.000 borgere har skrevet under på, at de ønsker 16 parkeringspladser bevaret. Men kommunen vil det anderledes.

Handelsstandsforeningen Sorø Handel & Service har modtaget over 2.000 underskrifter mod kommunens planer om at nedlægge 16 centralt placerede parkeringspladser i Sorø.

quote Det hjælper altså ikke, at politikerne beslutter at finde erstatningspladser 200 meter væk

Katrine Rogert Skovsgaard, formand for Sorø Handel & Service

Men fire ud af fem medlemmer af Natur, Teknik og Planudvalget i Sorø Kommune vil det anderledes. 

Til et møde i udvalget er det blevet besluttet, at de 12 parkeringspladser på Torvet foran byens gamle rådhus sammen med fire andre centralt placerede p-pladser skal nedlægges. 

Sådan forestiller arkitektgruppen Gründl Haarh, at Sorø Torv kommer til at se ud efter fornyelsen.
Sådan forestiller arkitektgruppen Gründl Haarh, at Sorø Torv kommer til at se ud efter fornyelsen. Foto: Gründl Haarh

- Selvfølgelig gør det indtryk at modtage så mange underskrifter, men det er et spørgsmål om, hvad man vil med torvet, siger Jakob Meibom (S), der er næstformand i Natur, Teknik og Planudvalget.

Jakob Spliid fra Venstre stemte som den eneste imod at nedlægge parkeringspladserne.

- Det er en forkert beslutning at nedlægge parkeringspladserne, hvis vi skal tiltrække mennesker til byen, siger Jakob Spliid, medlem af Natur, Teknik og Planudvalget.

Den endelige beslutning om eventuelt at nedlægge parkeringspladserne træffes af kommunalbestyrelsen i den kommende uge.

Vil fremhæve det gamle rådhus

For udvalget har det været vigtigt at omdanne byens torv til et mere imødekommende og åbent byrum. 

- Vi vil gerne fremhæve det gamle rådhus, og det kan vi bedre, hvis der ikke er parkeringspladser der, forklarer Jakob Meibom. 

Pølsevognen Kloster Grill var i fare for at blive flyttet på grund af de nye planer for torvet.

Kommunens planer for torvet har også bragt den stationære pølsevogn Klostergrillen i farezonen, men udvalget vil gerne bevare den. 

- Vi enige om at bevare pølsevognen, men vi er også klar på at flytte den. På den måde kommer torvet og rådhuset til at fremstå mere som en helhed, siger Jakob Meibom. 

Ærgrer formanden

Udvalgets beslutning ærgrer Katrine Rogert Skovsgaard, der er formand for Sorø Handel & Service. Hun ærgrer sig især over, at kommunalpolitikerne ifølge hende ikke har taget det lokale handelsliv med på råd.

quote Sorø er en ind-og-ud by, hvor folk kommer for at handle hurtigt, og hvis de ikke kan finde p-pladser tæt på de butikker de vil handle i, så bliver de væk

Katrine Rogert Skovsgaard, formand for Sorø Handel & Service

- Det kan godt være de har talt med nogle byrumseksperter, men de har glemt at tale med hverdagens eksperter, nemlig os der driver byens butikker. 

- Når de ikke vil lytte til os, når vi står og vifter med over 2.000 underskrifter imod deres planer, så ved jeg ikke hvornår de vil, siger hun.

Katrine Rogert Skovsgaard ærgrer sig over politikernes beslutning, som hun føler er taget hen over hovedet på det lokale handelsliv.
Katrine Rogert Skovsgaard ærgrer sig over politikernes beslutning, som hun føler er taget hen over hovedet på det lokale handelsliv. Foto: August Tærsker Høgh - TV2 ØST - Arkivfoto

Katrine Rogert Skovsgaard frygter, at Sorøs i forvejen hårdt pressede handelsliv bliver endnu mere presset, når de centralt placerede parkeringspladser fjernes. 

- Det hjælper altså ikke, at politikerne beslutter at finde erstatningspladser 200 meter væk. Det er langt at gå i en travl hverdag. 

Læs også
2.000 personer kæmper for 16 p-pladser
Læs også
2.000 personer kæmper for 16 p-pladser

- Sorø er en ind-og-ud by, hvor folk kommer for at handle hurtigt, og hvis de ikke kan finde p-pladser tæt på de butikker de vil handle i, så bliver de væk, forudser hun. 

Hun opfordrer politikerne til at inddrage det lokale handelsliv i beslutningsprocessen af det nye torv. 


Nyhedsoverblik