Et lille stykke af England gæstede i weekenden Sorø. Her var det nemlig muligt at sætte tænderne i noget så engelsk som hjemmebagte scones med marmelade og frisksmurte agurkesandwich, da to unge, lokale iværksættere inviterede på "afternoon tea" i Fuchsiahaven ved Sorø Akademi.
Der er 30 på venteliste lige nu
Arrangementet, der foregik både lørdag og søndag, var så populært, at det var udsolgt på få timer. Derfor satte initiativtagerne endnu et arrangement op om søndagen.
- Det er gået helt vildt godt med at få solgt billetterne, og faktisk er der 30 på venteliste lige nu, siger Magnus Bruun der, ved siden af sin læreplads på konditoriet La Glace i København, har chokoladefirmaet Bruuns chokolade.
Ideen til arrangementet fik kammeraten Kasper Poulsen efter en tur til London med sin kæreste.
- Jeg syntes, det var et fedt koncept, og så syntes jeg, at der ikke rigtig var nogen steder, man kunne prøve det udover i København, og nu hvor jeg er fra Sorø og kender omgivelserne så godt, så tænkte jeg bare, at Fuchsiahaven passede så godt, siger Kasper Poulsen, der er vokset op i Sorø, men i dag bor i København.
Uforudsete udfordringer
Når 21-årige Kasper Poulsen ikke jonglerer med tekander og etagefade med alverdens hjemmelavede lækkerier, designer og sælger han plakater med motiver fra Sorø. Som iværksættere er de to herrer vant til at tænke hurtigt og kreativt, og det blev også nødvendigt søndag formiddag, da vejrguderne bestemt ikke var med dem.
- De rykkede og rykkede regnen, men nu kommer det igen, siger Magnus Bruun i ly under et træ i den gamle barokhave.
Nu må vi tage plan B i brug
Derfor måtte drengene ændre i planerne en time inden gæsternes ankomst.
- Vi havde taget højde for det, men nu må vi tage plan B i brug og rykke indenfor, istemmer Kasper Poulsen.
Derfor blev søndagens første arrangement rykket ind i det tilstødende drivhus i Fuchsiahaven.
En tak til hjembyen
Weekendens event som udover te-serveringen også bestod af klassisk musik fra en cellist og violinist skulle fungerer som en tak til hjembyen.
- Den opbakning vi har fået tidligere, ville vi ligesom godt sige tak for på en eller anden måde, og det var en måde at gøre det på med det her arrangement, siger Kasper Poulsen.
Det er sjældent i livet, at man kan klare tingene alene
For at føre ideen ud i livet var iværksætterne nødt til at tage hele deres lokale netværk i brug. Magnus Bruun, der står for alt i køkkenet, lånte sin gamle folkeskole Sorø Privatskoles køkkenfaciliteter, og Kasper Poulsens gamle gymnasium Sorø Akademi formidlede kontakten til Fuchsiahaven, så te-arrangementet var i de helt rigtige omgivelser.
- Det er sjældent i livet, at man kan klare tingene alene, så der har været mange kræfter inde over. Begge vores forældre har hjulpet rigtig meget, og andre frivillige kræfter har lånt os borde, da vi pludseligt stod og manglende.
Glade gæster trods regnen
Klokken 13 stod 50 gæster klar til søndagens første servering, og trods den lille lokationsændring, var stemningen god.
- Det er så lækkert, og det er så dejligt, der er nogle vidunderlige omgivelser, siger Inge Kruhøffer, der har taget turen fra Ringsted med sin søster under armen.
Det er altid imponerende, når der er nogle, der tager initiativ
Ved nabobordet istemmer Sonja Johansen fra Korsør:
- Det er altid imponerende, når der er nogle, der tager initiativ, specielt når det er unge mennesker, der sætter sig noget for og gennemfører det. Det er dejligt.
Værterne var også tilfredse med dagens første servering.
- Jeg synes, det går rigtig godt. Vi frygtede det lidt, nu hvor vi måtte rykke indenfor, men det ligner, at folk de hygger sig og har det dejligt, siger Kasper Bruun, der efterfølgende fik tr
I alt fik 130 mennesker serveret to slags te, og alt hvad der kunne være af søde sager og sandwich på et etagefad i løbet af weekenden.