16 flotte store snegle, lidt hvidvin, urter og tomater er næsten, alt du skal bruge, hvis du vil komme dræbersneglene i din have til livs.
Her følger nemlig en lettere alternativ metode til at slippe af med de raserende dræbersnegle, der lusker slimet rundt i din have.
Der er faktisk tale om en vaskeægte win-win løsning. Med denne metode slipper du nemlig både af med sneglene og din sult.
Læs godt og muntert med – her kommer en opskrift på dræbersnegle, kogt i vin og anrettet på ristet brød med tomat og frisk parmesanost.
TV 2 Kosmopol har selv været i køkkenet og forsøgt at tilberede dræbersneglemaden.
Opskriften kan også findes på Alletiders Kogebog, der er en netkogebog, hvor brugere kan indsende opskrifter.
Her er alt, du skal bruge til fire portioner dræbersnegle:
Ingredienser:
16 flotte store snegle
Hvidvin så det dækker sneglene
Urterester (løg gulerod selleri og persillestilke)
2 hel sort peber
1 laurbærblad
4 skiver godt brød
2 tomater
2 spsk. hakket persille/kørvel
2 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk. olie eller smør
Salt
Peber
2 spsk. parmesanost
Opskrift:
Når du har fundet dine 16 dræbersnegle, så er det vigtigt, at du allerførst skyller dem grundigt i vand. Skift gerne vandet ud fem til seks gange, da du formentlig går mere op i hygiejne, end dræbersneglene gør.
Dernæst koger du din hvidvin, urterester, peber og laurbær op til det spilkoger.
Nu tilsætter du dine 16 flotte, store og nu også rene dræbersnegle til bouillonen. Sneglene pocheres møre under låg i omkring en time.
Når sneglene er pocheret i en times tid, afkøles de i hvidvinen og urterne.
Så snupper du hver af de 16 rene og pocherede snegle, og skærer dem over på langs. Indmaden fjernes med spidsen af en lille kniv.
Det rene dræbersneglekød hakkes groft og krydres med salt og peber, ifølge opskriften.
Advarsel!
Alle nøgne snegles slim indeholder bakterier, og det kan derfor ikke anbefales at spise ukogte dræbersnegle!
Det skriver Alletiders Kogebog i opskriften.
Nu springer vi til tomaterne og persillen, der begge skal hakkes groft.
Smør smeltes på en pande, og det grofthakkede sneglekød ristes let. Herefter tilsættes persille, tomater og hvidløg.
Rist i et minut.
Nu er du klar til anretningen af dine 16 pocherede og grofthakkede snegle.
Fordel dem på fire skiver ristet brød og drys friskhøvlet parmesanost oven på.
Ifølge Alletiders Kogebog serveres og skylles de fordelagtigt ned med store mængder god, tør og kølig hvidvin eller rosévin. En ung og let afkølet rødvin kan også gå an eller naturligvis en iskold øl.
Bon appétit!