914.233 træer. Så meget donerede danskerne.
Lørdag aften samlede både virksomheder og danskerne ind til at plante træer rundt omkring i Danmark, da 'Danmark planter træer'-showet løb af stablen.
TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening var gået sammen for at sætte fokus på klimaet og samle ind til at plante stiklinger rundt i landet.
VIDEO: TV2 ØST sendte live fra Skovtårnet forud for det store indsamlingsshow. Her talte vi blandt andet med præsidenten i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding.
Og det resulterede i donationer fra både ind- og udland, fra virksomheder og fra helt almindelige danskere.
- Vi har mærket et kæmpe engagement. Tusind tak til alle, der har valgt at støtte ’Danmark planter træer’. Nu skal vi i gang med at få mere skov i Danmark, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.
Ikke nok at plante
Showet blev blandt andet støttet af musikerne Medina, Nicklas Sahl og Anne Dorte Michelsen samt komikeren Andreas Bo, tidligere tennisspiller Frederik Fetterlein og eks-elitesoldat B. S. Christiansen.
Og på TV 2 er man overvældet over, hvor mange der gerne vil bidrage til at plante og bevare skove rundt om i landet.
- Jeg synes, at det er fantastisk at se, hvordan vi i hele Danmark har skabt et fokus på klima og træernes betydning for vores klode, udtaler TV 2s kanalchef Lotte Lindegaard.
- Det er selvfølgelig ikke gjort med træplantning alene, vi skal også arbejde på at bevare den eksisterende skov, men det her er bogstaveligt talt et spadestik i den rigtige retning og mod en øget klimabevidsthed hos danskerne.
Skal hjælpe med klimamål
Helt præcis vil der for hver 20 kroner, der er blevet doneret under indsamlingen, være til ét træ samt en del til bevaringen af eksisterende skov.
Det er vigtigt, fordi skove er et af de mest effektive midler, når det kommer til at opsluge CO2 og meget nødvendige for at opnå de globale klimamål.
Og det er også en af grundene til, at pengene ikke kun går til at plante nye stiklinger, men også til beskyttelse af eksisterende skove. Det kommer blandt andet til at foregå gennem opkøb af områder, der er udrydningstruede.
Nu skal de fordeles
Nu skal Danmarks Naturfredningsforening sammen med organisationen Growing Trees Network Foundation se på, hvordan pengene skal fordeles til nye folkeskove.
I den seneste tid har kommuner, Naturstyrelsen og folkekirker rundt omkring i landet allerede budt ind med både store og små arealer, som de håber, de kan få lov til at plante træer på med hjælp fra donationerne til 'Danmark planter træer'.