Har man ikke allerede fundet badeshorts, solbriller og havegrillen frem, så er det på høje tid. Regulær sommervarme har kurs mod Danmark, og når den først har bidt sig fast, så fortsætter den længe.
Selvom tirsdag er startet med skyet vejr i den nordøstlige del af landet, så klarer det efterhånden op - og så begynder temperaturen hurtigt at stige.
Allerede først på eftermiddagen når temperaturen de sommerdagsgivende 25 grader, og herefter bliver det kun endnu varmere. Sidst på eftermiddagen - når det bliver varmest - kan temperaturen nå 27 grader.
Artiklen fortsætter under billedet.
Dermed bliver tirsdag årets 15. sommerdag, men det er kun begyndelsen på en lang varmebølge.
30 grader onsdag
Onsdag strømmer endnu varmere luft op over Danmark fra sydøst, og det giver allerede i formiddagstimerne temperaturer på 25 grader. Herefter bliver det endnu varmere og ud på eftermiddagen kan temperaturen i den sydlige del af Jylland nå 30 grader.
Det vil give os sommerens tredje tropedag - og den første siden 30. juni, hvor temperaturen i Gilleleje steg til 32,7 grader på den varmeste junidag i 19 år.
Da vinden blæser fra sydøst, vil der være lokale forskelle i temperaturerne. Køligst bliver det ved de østvendte kyster, hvor temperaturen ikke når meget over 23 grader, hvilket mange nok synes er et ganske behageligt niveau.
Artiklen fortsætter under billedet.
Anderledes hedt bliver det i den sydvestlige del af landet, hvor varmen fra Europa har frit løb op til Danmark. Derudover bliver det varmt i den vestlige del af de enkelte landsdele, hvor luften har bevæget sig længst tid over opvarmet landjord.
Varmen kulminerer torsdag
Ifølge de seneste prognoser vil heden kulminere torsdag, hvor temperaturerne kan nå glohede 33 graders varme.
På samme måde som onsdag, vil det varmeste vejr være at finde i den sydlige del af Jylland - op langs Vadehavskysten og til det vestlige Jylland.
Havd er hedebølge og varmebølge?
- En hedebølge indtræffer når gennemsnittet af de højeste temperaturer hen over tre sammenhængende dage overstiger 28 grader.
Hedebølgen bliver ikke afbrudt, hvis der skulle være en enkelt dag med under 28 grader, når blot middeltemperaturen holder sig over de 28 grader.
- En varmebølge er defineret på samme måde som hedebølgen, blot skal middeltemperaturen her overstige 25 grader.
Temperaturen vil dog også kunne nå 30 grader i det nordvestlige Sjælland, samt muligvis på Lolland, hvor vejen over Fehmarn Bælt til Tyskland er relativt kort.
Varmen bliver ved - og vil give landsdækkende varmebølge
Men hermed er historien om særdeles varmt sommervejr på ingen måde slut. Højtrykket der er med til at sikre os varmen, vil placere sig tæt på Danmark, og derfor fortsætter tilstrømningen af den meget varme luft også i dagene efter torsdag.
De fleste dage bliver det med højeste temperaturer mellem 26 og 30 grader, selvom der - igen - vil være lidt køligere ved østvendte kyster.
Med udsigt til så varmt vejr, så vil vi i løbet af ugen opleve landsdækkende varmebølge, som indtræffer når gennemsnittet af de seneste tre dages højeste temperaturer i mindst halvdelen af landet, overstiger 25 grader.
Artiklen fortsætter under billedet.
Derudover vil der med sikkerhed også komme lokale hedebølger, hvor gennemsnittet af tre dages maksimumtemperaturer overstiger 28 grader.
Det kan ikke udelukkes at vi også kan få landsdækkende hedebølge, men dertil er prognoserne for usikre nu.
Får man ikke nydt sommervarmen de første dage, så er der ingen grund til at ærgre sig. Prognoserne lader nemlig varmen fortsætte helt ind til månedsskiftet, og dermed er der udsigt til at vi kan få op mod ti sommerdage i træk.
Sidste år fik vi et ekstremt højt antal sommerdage på 73, mens vi måtte nøjes med et tilsvarende meget lavt antal i 2017, hvor der kun kom 13 dage med temperaturer over 25 grader.