Der er stor forskel på, hvad man som privatperson kan få i økonomisk kompensation for at give ukrainske flygtninge husly.
Det viser en undersøgelse blandt landets 98 kommuner, som TV 2 har foretaget.
Kommunerne er blevet spurgt til, om de giver økonomisk kompensation til borgere, der frivilligt huser ukrainske flygtninge, og i givet fald hvor stor dette beløb er.
79 kommuner har svaret, og et lille flertal giver ikke penge til private, danske værtsfamilier.
- 43 kommuner giver ikke penge.
- 36 kommuner giver penge, men i varierende grad.
Én kommune giver maksimalt tilskud
Særloven, som også bliver kaldt ukrainerloven, trådte i kraft 17. marts.
Den åbner for, at kommuner kan give op til 500 kroner om dagen i kompensation for hver ukrainsk flygtning, som danskere vælger at give tag over hovedet.
Behovet for privat indkvartering er stort, da regeringen forventer, at op mod 100.000 ukrainske flygtninge vil komme til Danmark.
TV 2s undersøgelse viser, at Greve som den eneste af de kommuner, der har svaret, har valgt at tilbyde det maksimale beløb til danske værtsfamilier, mens en række kommuner giver private borgere i størrelsesordenen fra 50 til 200 kroner i tilskud per dag per person for at indkvartere ukrainske flygtninge.
18 kommuner, som ikke giver danske værtsfamilier et økonomisk tilskud, har i stedet valgt at give penge direkte til de ukrainske flygtninge.
Dette beløb varierer i størrelse, men ligger typisk på 50 kroner per dag per person. I nogle kommuner gives det økonomiske tilskud efter en individuel vurdering.
Enkelte kommuner er ikke vendt tilbage på TV 2s henvendelse, mens flere i øjeblikket er ved at afklare deres syn på sagen.
Du kan finde kortet for hele landet her.