Lå skidt i statistikken: Nu er de ansatte i Kirsebærhuset kun syge halvanden dag om året

De kommunalt ansatte på Lolland er mindre syge end kommunalt ansatte i resten af landsdelen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er sjældent, de mangler en kollega på værestedet Kirsebærhuset i Maribo, som hører under Center for Socialpsykiatri og Misbrug i Lolland Kommune.

Her går der nemlig lang tid mellem en kollega lægger sig syg og må blive hjemme.

quote Havde man en arbejdsplads med en leder, der ikke var særlig rar, så ville det påvirke en psykisk, og det ville påvirke sygefraværet, tror jeg

 Anita Lohse Wiberg, pædagog i Kirsebærhuset, Lolland Kommune

Lige for tiden har personlaet i gennemsnit halvanden sygedag om året, viser statistik fra Lolland Kommunes HR-afdeling.

Glade ansatte giver lavt fravær

De ansatte forklarer det med et godt arbejdsmiljø.

- Jeg tror, at fordi vi har det så godt på arbejdet, så har vi det også godt rent psykisk. Det er jo en livsglæde. Og så tror jeg bare ikke, du bliver så syg. Det er måske langt ude tænkt, men alligevel, siger Richard Stæhr, som er socialpædagog i Center for Socialpsykiatri og Misbrugs afdeling i Maribo.

Hans kollega, Anita Lohse Wiberg, som er pædagog i Kirsebærhuset, giver ham ret:

- Det hænger rigtig meget sammen med arbejdsglæden. For havde man en arbejdsplads med en leder, der ikke var særlig rar, så ville det påvirke en psykisk, og det ville også påvirke sygefraværet, tror jeg.

10,8 sygedage i Lolland Kommune

I Lolland Kommune havde de ansatte sidste år i gennemsnit 10,8 sygedage. Det er det laveste blandt landsdelens 12 kommuner. Det viser en undersøgelse fra KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning.

- Jeg vil da godt sige, at vi er vildt stolte af det, det er vi, siger Randi Faldt, som er HR-chef i Lolland Kommune.

Hun fortæller, at Lolland Kommune for nogle få år siden lå skidt i statistikken, og at man derfor begyndte at arbejde med trivsel.

quote Det er ledelse tæt på, der virker

Randi Faldt, HR-chef, Lolland Kommune

- Det er ledelse tæt på, der virker. Det er det der med, at være opmærksom som leder, og der mener jeg ikke fysisk tilstedeværelse, men det, at medarbejderen kan se, at man interesserer sig for dem, og at man forholder sig til deres arbejdsvilkår, siger HR-chefen.

Netop en god ledelse og en kollegial omsorg for hinanden er noget af det, Anita Lohse Wiberg og Richard Stæhr fremhæver ved Kirsebærhuset og Center for Socialpsykiatri og Misbrug i Lolland Kommune:

- Der er mange muligheder for at prøve forskellige ting og prøve sig selv af og udvikle sig videre som menneske, fortæller Richard Stæhr.


Nyhedsoverblik