Ballade om ny Storstrømsbro: Firmaer mangler at garantere sig fri af kriminelle forhold

De selskaber, der skal bygge den nye Storstrømsbro, skal senest torsdag kunne dokumentere, at de er fri af kriminelle forhold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Itinera, Condotte og Grandi Lavori Fincosit - de tre italienske firmaer, der skal bygge den nye Storstrømsbro -  skal senest torsdag aflevere dokumentation for, at de ikke har været blandet ind i en række kriminelle forhold – herunder deltagelse i kriminelle organisationer, bestikkelse, svig og hvidvask af penge.  Det skriver Fagbladet 3F.

Selskaberne har allerede dokumenteret, at de eksempelvis betaler skat og at de har en sund økonomi – men ifølge avisen har de endnu ikke dokumenteret sig fri af kriminelle forhold.

Gør de ikke det, så kan det betyde, at udbuddet af byggeriet må gå om. At de er fri for kriminelle forhold er nemlig afgørende for at lave op til EU's krav til udbud.

Da selskaberne tilsyneladende har haft problemer med dette af egen drift, så skal de nu skrive under på en særlig attest, hvor de lover at drive en lovlydig virksomhed. Og det skal ske senest torsdag.

Storstrømsbro - byggeri
Læs også
Italienske virksomheder skal bygge ny Storstrømsbro - koster 2 mia. kr
Storstrømsbro - byggeri
Læs også
Italienske virksomheder skal bygge ny Storstrømsbro - koster 2 mia. kr

Koster 2,1 milliard

Den nye Storstrømsbro kommer til at koste 2,1 milliarder kroner, og skal give plads til både tog, biler, cykler og fodgængere. Med alle anlæg samt nedrivning af den gamle bro kommer prisen op på 4,1 milliard kroner.

Broen skal bygges en smule vest for den nuværende Storstrømsbro, der er meget nedbrudt af tidens tand.

Den nye bro skal støbes på Masnedø, hvor gartneriet har til huse i dag, og skal siden sejles på plads i det strømfyldte farvand.

Broen forventes at være klar til biltrafikken i 2022 og jernbanetrafikken i 2023.


Nyhedsoverblik