Det er slut med gratis koncerter på Slotstorvet i Vordingborg i uge 28.
Festugekomitten, der står bag Vordingborg Festuge, oplyser i dag, at der ikke kommer en festuge til sommer.
Den populære festuge kan ikke hænge sammen økonomisk på grund af en ny fortolkning af reglerne om momsfritagelse fra SKAT, oplyser festugekomiteen i en pressemeddelelse.
Vi er naturligvis dybt påvirket og meget ærgerlige over denne situation, men håber på forståelse for denne svære beslutning
- Vi er naturligvis dybt påvirket og meget ærgerlige over denne situation, men håber på forståelse for denne svære beslutning, fortæller folkene bag Vordingborg Festuge.
Betragtes som en virksomhed
Siden 2002 har Vordingborg Festuge fået momsfritagelse, men nu har SKAT ændret procedure.
- Der skal et nyt set up og en anden konstellation på banen i forhold til fremadrettet at opnå momsfritagelse for Vordingborg Festuge. En proces vi som Festugekomite ikke ser os i stand til at løse professionelt i den korte tid, der resterer frem til uge 28, oplyser folkene bag Vordingborg Festuge.
Festugen blev i første omgang godkendt momsfritagelse i februar, men 10. april trak SKAT sin bevilling tilbage.
Begrundelsen fra SKAT er ifølge Vordingborg Festuge, at SKAT ser den nuværende konstellation som en virksomhed - og ikke en forening, som den er ansøgt til. Derfor kan de ikke få momsfritagelse.
Borgmester: Utroligt trist
Borgmester i Vordingborg Kommune Michael Seiding Larsen (V) er ked af nyheden om aflysningen.
Han oplyser i en pressemeddelelse, at det er utroligt trist og ærgerligt og et stort tab for hele Vordingborg Kommune.
Jeg håber virkelig, at der kan findes en løsning, så det bliver muligt at genrejse festugen i en konstruktion, som SKAT kan godkende
Borgmesteren understreger dog, at spørgsmålet om festugens momsfritagelse er en sag mellem SKAT og komitéen bag Festugen, som kommunen ikke har indflydelse på.
- Men jeg håber virkelig, at der kan findes en løsning, så det bliver muligt at genrejse festugen i en konstruktion, som SKAT kan godkende. Vi vil naturligvis være behjælpelige med det vi kan, for at vi kan fastholde et så vigtigt arrangement for byen, skriver han i en pressemeddelelse.
Vordingborg Kommune har gennem en årrække støttet festugen med et markedsføringsbidrag på 250.000 kroner. Tilskuddet er også bevilget for 2017, men er endnu ikke udbetalt.
Den første festuge i Vordingborg blev arrangeret i 1980. Flere end 100.000 besøger årligt festugen, der gæstes af store navne fra den danske rock- og popscene, som spiller med gratis entre på Slotstorvet tæt ved Gåsetårnet.