Dommen mod Rikke Louise Andersen falder mandag den 29. januar.
Dagen i dag har derfor handlet om, at forsvarer og anklager har fremført deres argumenter i ankesagen i Østre Landsret.
Den 5. august 2016 delte Rikke Louise Andersen et foto på Facebook af en 20-årige mand, som blottede sig foran Rikke Louise Andersens datter og hendes veninde. En beslutning, der ifølge byretten skal koste hende 5.000 kroner. Og nu er sagen endt i landsretten.
- Der er et hensyn at tage, så det ikke går ud over andre børn. Og så skal der handles hurtigt. Det er det synspunkt, vi har gjort gældende i landsretten, siger Kåre Pihlmann, der er forsvarer.
Risiko for misbrug af billeder
Har anklageren ikke en pointe i, at det her kan være med til at øge misbruget af billeder på sociale medier?
- Jo, der er henvist til risikoen for identitetstyveri. Man kan sige, at der er nok ikke så mange, der vil stjæle en blotters identitet. Men det er klart, at hvis man ser det i et større perspektiv, så kan der være en misbrugsmulighed, siger Kåre Pihlmann.
- Det, der gør den her sag til noget specielt, det er, at i vores sag, der ved vi med sikkerhed, at det billede der bliver lagt online, utvivlsomt er blotteren.
Anklager: Loven er overtrådt
Men den opfattelse ændrer ikke meget hos senioranklager, Nanna Flindt Grønning.
- For det første er det vores opfattelse, at persondatalovens regler er overtrådt. Og dernæst er det vigtigt, at man lader de myndigheder, som vi har her i landet til at efterforske og rejse tiltaler, til at gøre det. Og at man ikke som privatperson tager det på sig og måske begynder at lægge billeder ud på nettet, siger hun.
- Der er en meget stor risiko ved at lægge personfølsomme oplysninger ud på nettet. Dem, som i Danmark skal vurdere om der er grundlag for at gå ud med en efterlysning af en gerningsmand, det er altså politiet.
Opdateret: I en tidligere udgave af artiklen fremgiv det, at dommen var udsat. Det er ikke tilfældet, retten har oplyst, at de efter dagens retsmøde vil behandle sagen og afgive dom på mandag.