Kommune og foreninger går sammen om at koordinere hjælp til ukrainere

I Vordingborg mødtes hjælpeorganisationer og foreninger torsdag for at koordinere indsatsen for de ukrainske flygtninge, der er kommet til kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere vil være frivillige, efter krigen brød ud i Ukraine. Derfor kan det være godt at få koordineret, hvem der gør hvad, og hvilke aktiviteter, der kunne være gode for flygtninge, der skal integreres i det danske samfund. 

Læs også
Røde Kors har fordoblet antallet af frivillige under krigen
Læs også
Røde Kors har fordoblet antallet af frivillige under krigen

I Vordingborg er man fra kommunens side gået til den opgave ved at invitere til et fælles møde for foreninger og organisationer, der kan hjælpe de ukrainere, der er kommet til kommunen. 

Torsdag aften mødtes de i DGI-Huset i Vordingborg, hvor borgmester Mikael Smed (S) bød velkommen og fortalte, hvilke opgaver kommunen løser i forhold til de ukrainske flygtninge. 

Borgmester Mikael Smed (S) bød velkommen, da der var møde for foreninger og frivillige organisationer i DGI-Huset i Vordingborg torsdag aften.
Borgmester Mikael Smed (S) bød velkommen, da der var møde for foreninger og frivillige organisationer i DGI-Huset i Vordingborg torsdag aften. Foto: Tina Mortensen TV2 ØST - Arkivfoto

Målet med aftenen var ifølge ham, at foreninger og organisationer kunne udveksle idéer til, hvad de kan bidrage med for at hjælpe de ukrainerne, der opholder sig i Vordingborg. 

- Vi får forhåbentlig en masse idéer til aktiviteter, der kan laves sammen med ukrainerne, og vi får sparret mellem frivillige og nogle foreninger, der har brug for hænderne, og som gerne vil skabe gode rammer for de her ukrainere, fortalte han. 

På mødet deltog blandt andre LOF Lolland-Falster, Dansk Folkehjælp og Mødrehjælpen.

Mark Olsen er frivilligkoordinator i Dansk Folkehjælp og repræsenterede organisationen ved frivilligmødet torsdag aften.
Mark Olsen er frivilligkoordinator i Dansk Folkehjælp og repræsenterede organisationen ved frivilligmødet torsdag aften. Foto: Tina Mortensen TV2 ØST - Arkivfoto

Fra Dansk Folkehjælp deltog Mark Olsen, der er frivilligkoordinator. Ifølge ham var mødet en god måde at finde ud af, hvad der er af muligheder for de ukrainske flygtninge, som de i Dansk Folkehjælp er i kontakt med. 

- Det hjælper os ret meget med at hjælpe ukrainerne med at få dem med i nogle forskellige aktiviteter, hvor de kan blive mere integrerede i det danske samfund, end de kan, når de bare er på centret ude hos os, sagde han. 

Siden invasionen af Ukraine har 800 til 900 mennesker tilmeldt sig online til at blive frivillig i Dansk Flygtningehjælp, mens antallet af frivillige i Røde Kors er steget fra 5400 den 24. februar til cirka 10.800 i april, skriver Ritzau.


Nyhedsoverblik