Når der er Folkemøde Møn i Stege 19. og 20 august, bliver det blandt andet med tidligere statsminister og formand for Moderaterne Lars Løkke Rasmussen på gæstelisen. Han skal nemlig i samtale på folkemødets første dag.
Det er særligt interessant, da han og hans nyopstartede parti Moderaterne i flere meningsmålinger bliver spået en afgørende rolle i til det kommende folketingsvalg. Og det er noget, som også moderatoren bag samtalen har bidt mærke i.
- Det er jo interessant, når nu han muligvis kan gå hen og blive konge- eller dronningemageren efter næste folketingsvalg. Så der er helt klart en masse interessante spørgsmål, som vi kommer til at stille ham, fortæller Louise Lindhagen, der er projekter ved Folkemøde Møn.
- Vi kommer til at spørge ind til, hvordan han ser det politiske landskab. Vi kommer til at spørge ind til, hvorvidt han kan pege mod højre eller pege mod venstre, eller om han kunne finde på at pege på sig selv som statsminister, siger Louise Lindhagen.
Vi er rigtig glade for, at der er så mange, der kigger forbi provinsens folkemøde på Stege
Derudover håber projektlederen også at få nogle interessante svar på formandens visioner for fremtidens velfærdssamfund.
Lars Løkke Rasmussen er et af flere navne, som Folkemøde Møn har kæmpet for at tiltrække de to dage, og aftalen blev lukket i sidste uge.
Potentialer i provinsen
Forud for Folkemøde Møn har arrangørerne bag sendt invitationer afsted til et hav af politikere. Blandt andet også alle Folketingets partiledere.
Ikke alle kommer, men på listen kan man blandt andet finde Morten Messerschmidt, der er formand for Dansk Folkeparti og Enhedslistens politiske ordfører Mai Villadsen, ligesom også udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek og udenrigsminister Jeppe Kofoed ligger vejen forbi.
Jeg kan vågne om natten og tænke, wow, hvor er det fantastisk, at der er nogen, der lægger så mange af deres vågne timer udover deres almindelige arbejde på denne her opgave
Folkemødet kalder sig et udstillingsvindue for potentialer i provinsen. Gennem en række debatter, talks og workshops drøfter politikere og forskellige fagfolk, hvilke barrierer der kan være for et godt liv i provinsen.
- Vi er rigtig glade for, at der er så mange, der kigger forbi provinsens folkemøde på Stege. Vi har jo et helt andet folkemøde end det, der er på Bornholm. Vi er et folkemøde, hvor næsten alle kan være med, siger Louise Lindhagen.
Ifølge Folkemøde Møn er de primært drevet af frivillige kræfter uden store politiske bureauer, hvor politiske organisationer kun betaler få tusinde kroner for at få lov at deltage.
- Jeg kan vågne om natten og tænke "wow", hvor er det fantastisk, at der er nogen, der lægger så mange af deres vågne timer udover deres almindelige arbejde på denne her opgave.
På folkemødets første dag vil der være særligt fokus på særligt de unge, mens lørdag bliver en mere traditionel folkemødedag med debatter og talks.
- Personligt glæder jeg mig selvfølgelig til Løkke-debatten, og derudover glæder jeg mig til to festlige og demokrati-berigende dage med en masse spændende talks, siger Louise Lindhagen.