Den er helt mørk, kan blive op til en meter lang og dens fjer skinner som metal i røde og grønne nuancer.
Den sorte ibis er i disse dage gæst på det nordlige Møn, lige syd for Ulvshale. Her har den store fugl, der har et meget karakteristisk næb, fået fugleinteresserede med lange kameralinser til at valfarte til området.
- Det er en sjældenhed, at fuglen besøger os. Det er en fugl, som normalt lever i Frankrig og Storbritannien. Men den er i fremgang i øjeblikket i Syd- og Vesteuropa, så den ses med stadig kortere mellemrum herhjemme, siger biolog Knud Flensted fra Dansk Ornitologisk Forening.
Ibis-fugle er især gjort kendte af ibisarten 'hellig ibis', der i Egypten var kendt som en manifestation af visdoms- og måneguden Thot, der blandt andet også var gud for lægevidenskaben. Den sorte ibis er dog en anden art, og er samtidig også mere udbredt.
Det er en sjældenhed, at fuglen besøger os
Fuglene lever af fisk, skaldyr og små krebs på lavt vand - og lavt vand er der masser af på strandengene omkring det nordlige Møn.
- Fuglen er speciel. Den ser noget eksotisk ud, og er i familie med skestorkene. Derfor er der også mange, der gerne vil se den, siger Knud Flensted.
Stadig mere almindelig
Han fortæller, at fuglene stadig oftere ses i Danmark. En sort ibis er således blevet set på Broager nær Sønderborg for et par uger siden, og sidste år blev fuglene set flere gange i Jylland.
Meget peger da også på, at fuglene bliver mere almindelige i fremtiden.
- Der kommer flere og flere. For nogle år siden forsøgte det første par at yngle i Danmark. Det blev ikke til noget, men set i lyset af, at de yngler i vores nabolande, så kan man godt forestille sig, at de også kan komme til at yngle herhjemme, siger han.
Ifølge Knud Flensted er den sorte ibis set på Møn både i weekenden og er også set i dag mandag.