Stor donation til udsatte unge

En donation på 175.000 kroner skal hjælpe med at få samtale og rådgivningshjælp tættere på udsatte børn og unge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For børn og unge på Møn, kan der være langt, hvis man har brug for nogen at tale med.

Men snart rykker hjælpen tættere på.

quote Udsathed kan have mange ansigter, men mange har brug for hjælp og støtte til at komme ud af den følelse

Mikkel Klausen, chef for uddelinger, udvikling og kommunikation hos LB Foreningen

For initiativet Headspace i Vordingborg modtager en donation på 175.000 kroner fra LB foreningen til at etablere en ny afdeling på Møn. Det er det hidtil største beløb lokalafdelingen har modtaget. 

- Det er jeg superglad for, siger Kristian Hjorth, der er centerchef i Headspace Lolland, Guldborgsund og Vordingborg. 

Hvad er Headspace?

  • Headspace er et samtale- og rådgivningstilbud for børn og unge mellem 12 og 25 år, og er et initiativ under Foreningen Det Sociale Netværk.

  • De første seks headspace-centre åbnede i Danmark i 2023, efter inspiration for Australien.

  • Tilbuddet er drevet af mere 600 frivillige og ungerådgivere, som man kan møde Headspace-centrene. De har alle gennemgået en intern uddannelse i organisationen.

  • Headspace tilbyder rådgivning både fysisk i centrene eller på SMS og chat.

  • Der findes 32 Headspace-afdelinger i hele landet.

  • I Region Sjælland findes der afdelinger i Roskilde, Holbæk, Kalundborg, Slagelse, Vordingborg, Nakskov, Rødby og Nykøbing Falster.

  • Headspace er akkrediteret af Rådgivnings Danmark.

Kilde: Headspace.

- Da vi fik beskeden, var vi godt klar over, at det gjorde det mere sandsynligt, at vi nu kan komme i mål med at åbne et tilbud i Stege.

Helt konkret tilbyder Headspace gratis samtaler og rådgivning for børn og unge mellem 12 og 25 år, der har det svært og kan få hjælp gennem fortrolige og anonyme samtaler.

Læs også
Tidligere statsminister indvier Headspace-afdeling
Læs også
Tidligere statsminister indvier Headspace-afdeling

Men bor man for eksempel på det vestlige Møn, kan der være op til 50 kilometer til det nærmeste Headspace-center, der ligger i Vordingborg.

- Nogle steder er der langt mellem husene, derfor vil vi gerne kunne være tættere på de unge, der bor på Møn, siger Kristian Hjorth.

Nærhed betyder noget

I Region Sjælland kan man finde Headspace afdelinger i Roskilde, Holbæk, Kalundborg, Slagelse, Vordingborg, Nakskov, Rødby og Nykøbing Falster.

I november 2023 var tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) til stede for at invie Headspaces nye afdeling i Vordingborg, som blev den sjette afdeling i Region Sjælland.
I november 2023 var tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) til stede for at invie Headspaces nye afdeling i Vordingborg, som blev den sjette afdeling i Region Sjælland. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

- Generelt er de unge mennesker pressede, og det er ikke anderledes på Møn, siger han og fortsætter:

- Vi ved af erfaring, at det gør en forskel. Nærhed betyder noget, og at de unge kan komme fysisk i centeret, betyder noget. Vi ved, at det vil gøre en forskel at komme fysisk tættere på dem.

Selvom initiativet også tilbyder onlinerådgivning, oplyser Kristian Hjorth, at mange af de unge, der henvender sig til dem, har brug for at sidde overfor et menneske rent fysisk. 

- Det gør, at de føler sig set, hørt og mødt. Der sidder nogen, og møder dem, som ikke sidder og har en dagsorden andet end at tale med dem, siger han.

Rammer plet på værdier

Det er ikke kun Headspace, der kan se frem til ekstra på kontoen.

LB foreningen har i alt uddelt en million kroner til 17 lokale og regionale projekter på tværs af Region Sjælland, der skal hjælpe udsatte borgere.

Disse projekter får tilskud:

LB Foreningen donerer i år en million kroner til 17 projekter på tværs af Region Sjælland, der skal hjælpe udsatte borgere. Det største beløb blev givet til Foreningen Det Sociale Netværk, Headspace, til åbning af en ny afdeling på Møn.

Disse projekter fik også del i donationen:

  • Kvisten- Terapi til ofre for seksuelle overgreb: 106.600 kroner.

  • Lær for Livets Lokale Børnefællesskaber i Region Sjælland: 100.000 kroner.

  • Værestedet Café Stevnen: 60.000 kroner.

  • Broen Næstved: 50.000 kroner.

  • Broen Vordingborg: 50.000 kroner.

  • Sakskøbing/Slemminge Håndboldklub: 15.000 kroner.

Kilde: LB Foreningen.

I alt modtog foreningen ansøgninger for 4,5 millioner kroner. Derfor har der været en skarp udvælgelse, hvor det altså var Headspace, der løb afsted med det største donation.

Og det er der en særlig grund til.

- De rammer fuldstændig plet i forhold til de ting, de gerne vil lægge vægt på, og hvad pengene skal bruges til, siger Mikkel Klausen, der er chef for uddelinger, udvikling og kommunikation hos LB Foreningen.

Læs også
Føler du dig ensom? Her kan du få hjælp
Læs også
Føler du dig ensom? Her kan du få hjælp

Han fortæller, at LB foreningen gerne vil løfte lokale fællesskaber, og hjælpe de borgere, der kan have svært ved at komme ind i fællesskabet.

- Udsathed kan have mange ansigter, men mange har brug for hjælp og støtte til at komme ud af den følelse.

Headspace i Vordingborg håber på, at kunne åbne den nye afdeling til nytår.


Nyhedsoverblik