På en offentlig parkeringsplads i Vordingborg by bliver der i stor stil købt og solgt narkotika. Handlerne har stået på i månedsvis og foregår langt fra i skjul, men tværtimod ved højlys dag og til frit skue for andre borgere.
Det kan TV2 ØST dokumentere på baggrund af fire måneders videooptagelser.
Parkeringspladsen ligger på Kildemarksvej og grænser op til Vordingborg Gymnasium, handelskolen ZBC og ungdomsboliger fra Arbejdernes Boligselskab.
Ud for vores efterforskning er vi ret overbeviste om, at de sælger på vegne af rocker- og bandemiljøet
Det var netop ved disse ungdomsboliger, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi den 3. juli anholdt to mænd på henholdsvis 25 og 22 år og i den forbindelse fandt et halvt kilo hash, fem gram kokain, tre gram MDMA, en skarpladt pistol, tre samuraisværd og 30.000 kroner.
Anholdelserne førte til, at den 22-årige fik en straksdom på syv måneder, men TV2 ØSTs dokumentation afslører, at narkotikahandlen ikke er stoppet - der er blot kommet nye pushere.
Hardcore kriminalitet
Det er unge mennesker, der både køber og sælger narkotikaen.
Handlerne sker enten i græsset ved et skovkrat eller i biler, der kommer kørende ind på parkeringspladsen og kort efter kører ud på den store Københavnsvej.
Nogle af bilerne er firmabiler, ligesom en enkelt køber tilsyneladende kommer direkte fra sit arbejde og bærer en trøje med logo. Videomaterialet viser også, at bilister sniffer narkotika, før de kører videre.
VIDEO: Se flere eksempler på, at unge køber og sælger stoffer på en parkeringsplads i Vordingborg.
TV2 ØST har vist videomaterialet til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der efterforsker sagen. Ifølge politiet er de mange narkohandler et generelt billede på resten af Sjælland.
- Ud for vores efterforskning er vi ret overbeviste om, at de sælger på vegne af rocker- og bandemiljøet, siger politiinspektør Kim Kliver.
Videomaterialet er også blevet forelagt SSP-koordinator i Vordingborg Kommune Morten Brandt, som for første gang hører om narkohandlerne.
- Det er hardcore kriminalitet og meget alvorligt, og ud fra billederne synes jeg umiddelbart at kunne vurdere, at det er en bred skare af befolkningen, der kommer der.
- Vi har dog ikke indtrykket af, at det er værre end i andre byer. Det er der ikke noget, der tyder på, siger Morten Brandt.
Opfordrer venner og forældre til at hjælpe
At der efter anholdelserne af de to mænd ved ungdomsboligerne i juli er kommet nye pushere på parkeringspladsen, er i tråd med udviklingen i organiseringen af narkotikasalget, hvor netværkene i dag er mere løse end tidligere.
Det er ikke sejt at være narkomisbruger, for det er man, når man tager stoffer
Det siger lektor for Center for rusmiddelforskning ved Aarhus Universitet Thomas Friis Søgaard.
- Det er ikke nødvendigvis kun en person, man kan identificere som mellemmand. Tværtimod vil mellemmændende skifte, hvilket gør det sværere at sætte ind overfor, siger han.
Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tror Kim Kliver på, at det bliver sværere for organisationerne bag handlerne at agere, hver gang politiet laver en indsats og beslaglægger narkotika.
Indtagelse af stoffet MDMA var skyld i, at 15-årige Adam Buk fra Haslev og 16-årige Marcus Christensen fra Dianalund sidste år mistede livet.
Med det in mente retter Kim Kliver en skarp opfordring til de unges venner og særligt forældrene.
- Forældrene skal kigge deres børn i øjnene og få talt med dem om, hvad det har af konsekvenser. Det er måske ikke den gode samtale, men det er den nødvendige samtale. Det er ikke sejt at være narkomisbruger, for det er man, når man tager stoffer, siger Kim Kliver.
Det er ikke lykkedes TV2 ØST at få en kommentar fra hverken sælgere eller købere.
TV2 Øst har valgt at sløre personernes identitet, fordi ingen er blevet dømt for at sælge og købe narkotika.