Lars Bang fra Stensved skulle forleden fjerne en løsrevet falkekasse på toppen af siloen ved Viking Malt i Ørslev nær Vordingborg.
Da jeg så kommer ned til fuglekassen, blev jeg alligevel lidt nysgerrig for at se, hvad der var i den
Han er elektriker, men har også færdigheder ud i at klatre. Så da fabrikkens falkekasse havde revet sig løs og var kuret halvt ned af siloens tag, meldte Lars Bang sig til at kravle op og fjerne den.
- Vi fik rigget til og rappellet ned fra toppen, og da jeg så kommer ned til fuglekassen, blev jeg alligevel lidt nysgerrig for at se, hvad der var i den, fortæller han.
Artiklen fortsætter under billedet
Så inden kassen blev fjernet, kiggede han ned i den.
- Der ligger de to tårnfalke unger, ikke mange uger gamle, fortæller han, imens han viser billeder af det han så i kassen.
Ungerne har helt sikkert overlevet
Med sin telefon viser Lars Bang en optagelse af de to små fugleunger, der på findetidspunktet stadig var i live, og tilmed velforsynet med ådsler.
Artiklen fortsætter under billedet
Kassen blev derfor ikke pillet ned eller puffet nogen steder. Lars Bang gik i stedet for i gang med at gøre kassen forsvarligt fast med stropper og slynger.
Tårnfalken er en truet fugl, og en uge senere, da Lars Bang igen er forbi, er glæden derfor stor, da ungernes mor kommer flyvende hen og lander på kassen.
- De er helt sikkert stadig i live, siger Lars Bang.
Artiklen fortsætter under billedet
Ifølge Dansk Ornitologisk Forening regner man i dag med, at der findes cirka 2500 ynglepar i Danmark, efter bestanden ramte et lavpunkt i 1950’erne og 1960’erne.
Tårnfalken er således landets tredje talrigeste rovfugl efter musvågen og spurvehøgen.