Sætter fokus på forskning med cookies på ærtemel

Forskningens Døgn rykkede lørdag ind i Næstved Storcenter. Her kunne kunder forsøge sig med klimavenlig mad og tøj.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Cookies lavet på ærtemel, flødeboller lavet på kikærtevand og marengs lavet på lucerneplanter.

Det var noget af det, kunderne kunne eksperimentere med, hvis de lørdag tog en shoppetur i Næstved Storcenter.

Den landsdækkende videnskabsfestival, Forskningens Døgn, kører de næste syv døgn med flere end 700 arrangementer og foredrag, og i dag var turen altså kommet til Næstved.

Bestun Diyanay og hans børn Allan på otte år og Dania på 11 fra Ringsted deltog i workshop, hvor man ved hjælp af vandfarver og skabeloner kunne dekorere og dermed forny sit tøj.
Bestun Diyanay og hans børn Allan på otte år og Dania på 11 fra Ringsted deltog i workshop, hvor man ved hjælp af vandfarver og skabeloner kunne dekorere og dermed forny sit tøj. Foto: Søren Kjeldgaard / Forskningens Døgn

Nogle af dem, der deltog, var familien Fallenius fra Næstved.

- Jeg er meget spændt på, hvordan det smager, når vi får bagt kagerne derhjemme, siger Niclas Fallenius, der er far til Micas på syv år og Naya på fem år.

De forsøgte sig med at bage cookies af ærtemel, smør, skumfiduser og vanilje.

Fakta om Forskningens Døgn

  • Forskningens Døgn begyndte i 2005. Fra ét døgn i 2005 er festivalen vokset til nu en uge.

  • Videnskabsfestivalen Forskningens Døgn løber af stablen fra den 19.- 26. april 2024.

  • I den uge, festivalen varer, kan man over hele landet deltage i op mod 700 gratis arrangementer og foredrag på universiteter, hospitaler, skoler, i foreninger, på biblioteker og i virksomheder. 

  • Uddannelses- og Forskningsministeriet står bag Forskningens Døgn.

Formålet med de noget anderledes cookies var at sætte fokus på bæredygtig mad.

Udover at lære at lave mad på rester var der oplæg med en række forskere, der fortalte om klimavenlig mad og om, hvordan man laver mad baseret på planter i stedet for på mælk, æg og kød.

Læs også
Spejdere lærer skolebørn om naturen
Læs også
Spejdere lærer skolebørn om naturen

- Vi forsker i at udvinde planteprotein fra grønne planter, så det ikke kun er køer, men også mennesker, der kan få gavn af proteiner, fra for eksempel græs eller lucerne, siger Emmelie Freudenberg Rasmussen, cand.polyt i fødevareteknologi på DTU, der kommer fra Rønnede.

Emmelie Freudenberg Rasmussen fra Rønnede er cand.polyt i fødevareteknologi på DTU og holdt oplæg til Forskningens Døgn.
Emmelie Freudenberg Rasmussen fra Rønnede er cand.polyt i fødevareteknologi på DTU og holdt oplæg til Forskningens Døgn. Foto: Søren Kjeldgaard / Forskningens Døgn

Dagen var arrangeret af Forskningens Døgn i samarbejde med Næstved Storcenter, videnskabsmediet Videnskab.dk og bureauet Culture Works.


Nyhedsoverblik