1300 stemmer i for bevarelse af grillbar

Et politisk flertal har stemt for en plan, der skriver grillbaren på torvet i Sorø ud af bybilledet. Nu har 1300 skrevet under i protest.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En ny helhedsplan vil på papiret gøre op med mange års kulinarisk historie på torvet i Sorø.

Ifølge Gründl Haahr Arkitekter ApS, som kommunen har hyret til opgaven med at forny byens torv, er der nemlig ikke plads til Klostergrillen. I stedet skal grillen erstattes af en lille pavillon, der er "inspireret af de små parisiske bykiosker," står der i projektbeskrivelsen.

quote Jeg er en lille bitte fisk i alt det her, så jeg er meget taknemlig. Den opbakning har bare betydet alt

Lonnie Dencker, indehaver, Klostergrillen

Planen bakkes op af et bredt flertal i byrådet, hvilket har fået hundredvis af soranere til at skrive under i protest.

- Det er gået over alt forventning. Da vi så i går, var vi over 1300 underskrifter, og jeg har i dag været inde med flere sedler, fordi, hende der har vagten, ringede og sagde, der var brug for flere.

Sådan siger Lonnie Dencker, der for et år siden overtog Klostergrillen, der ligger på torvet i Sorø, der har godt 8.200 indbyggere.

Ifølge Gründl Haahr Arkitekter ApS, som kommunen har hyret til opgaven med at forny byens torv, har givet dette bud på, hvordan torvet kan se ud. Projektbeskrivelsen foreslår blandt andet, at der skal bygges en lille pavillon, der er "inspireret af de små parisiske bykiosker".
Ifølge Gründl Haahr Arkitekter ApS, som kommunen har hyret til opgaven med at forny byens torv, har givet dette bud på, hvordan torvet kan se ud. Projektbeskrivelsen foreslår blandt andet, at der skal bygges en lille pavillon, der er "inspireret af de små parisiske bykiosker". Foto: Gründl Haarh

Det er hende, der har sat underskriftindsamlingen i gang.

- Jeg er en lille bitte fisk i alt det her, så jeg er meget taknemlig. Den opbakning har bare betydet alt, siger hun og tilføjer:

- Og så håber jeg på, at kommunen – når de får underskrifterne – kan se, hvad det er, de har sat i gang.

Åbner for bevarelse af grillbar

Høringsperioden for den nye plan løber frem til 9. maj, og inden da skal der blandt andet være et dialogmøde den 25. april.

Her deltager blandt andre Venstres Jakob Spliid, der var med til at stemme for helhedsplanen. I et Facebook-opslag, hvor han er med til at gøre opmærksom på dialogmødet, åbner partiet imidlertid for dialog om bevarelse af Klostergrillen.

Jakob Spliid, der er medlem af kommunalbestyrelsen for Venstre i Sorø, mener der skal findes en plan for at bevare Klostergrillen, på trods af at han selv har stemt for den plan, der lægger op til at fjerne det yndede spisested.
Jakob Spliid, der er medlem af kommunalbestyrelsen for Venstre i Sorø, mener der skal findes en plan for at bevare Klostergrillen, på trods af at han selv har stemt for den plan, der lægger op til at fjerne det yndede spisested. Foto: Tina Mortensen TV2 ØST

- Helhedsplanen er kun foreløbigt godkendt, og skal nu viderebehandles inden en endelig godkendelse i august måned, siger han og afviser at Facebook-opslaget er et udtryk for et holdningsskifte.

- Det, vi har godkendt, er, at der kan blive lavet et projekteret forslag, som kan komme i udbud, for at vi kan komme videre – men i den dialog har vi i kommunalbestyrelsen udtrykt bekymring for især parkeringspladserne, men også Klostergrillen.

Læs også
Kendt grillbar frygter at lukke
Læs også
Kendt grillbar frygter at lukke

Ifølge Jakob Spliid har arkitekten derfor fået til opdrag at indtænke den ikoniske grillbar – eventuelt med en ny placering – i projektet.

- Vi og 2-3 andre partier har udtrykt nogle ting, der skal ændres – herunder Klostergrillen. Så det går vi ud fra, man får tænkt ind, siger han.


Nyhedsoverblik