De ansatte på Royal Unibrews bryggeri i Faxe nægter fortsat at møde på arbejde.
Jeg synes, det er en ærgerlig situation
Siden tirsdag morgen har medarbejderne nedlagt arbejdet, og det har de tænkt sig at fortsætte med indtil på mandag, hvor medarbejderne vil beslutte, om strejken skal slutte eller forlænges.
Medarbejderne har nedlagt arbejdet på grund af uenigheder i lønforhandlinger.
- Jeg synes det er en ærgerlig situation. Det generer vores kunder, forbrugerne og dem, der sætter pris på vores produkter, siger Søren Lisberg, der er produktionsdirektør i Royal Unibrew
Købmand mangler varer
Strejken på Danmarks næststørste bryggeri betyder, at en række dagligvareforretninger på Sjælland ikke får leveret varer, indtil strejken er forbi.
Det gælder for eksempel købmanden i Sallerup mellem Vordingborg og Næstved.
I tirsdags kontaktede han Royal Unibrew, da hans forretning ikke havde fået sine varer leveret som planlagt.
- Så spurgte jeg, hvornår de havde tænkt sig at komme. De svarede, at det nok ikke blev tirsdag, men muligvis onsdag, og nu er det torsdag, og jeg har ikke fået mine varer endnu, siger Lars Andersen og tilføjer:
- Det varer ikke så længe, før vi løber tør, og det siger sig selv, det er ikke særligt smart her op til jul.
Artiklen fortsætter under billedet.
Lars Andersen forventer at løbe tør for Royal Unibrews produkter på tirsdag.
Bryggeriet sælger blandt andet Faxe Kondi og Royal-øl.
- Kunderne kommer til opleve en mangellevering. Så det er rigtig kedeligt og ærgerligt. Jeg synes, det er ærgerligt, fordi vi havde en løsning, der var ansvarlig i forhold til det øvrige arbejdsmarkedet og forholdene internt, siger produktionsdirektør i Royal Unibrew, Søren Lisberg.
Utilfreds med lønstigning på 2 procent
I tirsdags forklarede Fællestillidsrepræsentanten i Royal Unibrew Asger Nielsen til TV2 ØST, at strejken skyldes, at medarbejderne er utilfredse med et løntilbud fra ledelsen, som de mener er for lavt.
- De synes, det er urimeligt, når man har betalt et tocifret millionbeløb coronastøtte tilbage, og man har betalt rigtig mange penge til aktionærerne. Folk mener også, de skal have lidt, sagde Asger Nielsen.
Ifølge Søren Lisberg, der leder forhandlingerne fra ledelsens side, er løntilbuddet en lønstigning på knap 2 procent.
- Den lønstigning vi tilbyder, er på 500-600 kroner hver måned over tre år. Jeg synes, vi havde lavet en god aftale, der er på højde med andre virksomheder. En lønregulering på 1,9% sammen med føjning af bonus, genetillæg med videre. Det er en fin løsning, set i forhold til, hvad de får i forvejen, siger han.
Overskud trods corona
Selv om salget af øl og andre våde varer faldt med ti procent i april, maj og juni, hvor store dele af Europa var lukket ned på grund af coronavirus, meldte Royal Unibrew ud i foråret, at bryggeriet forventer at holde sit overskud nogenlunde intakt i 2020.
Artiklen fortsætter under billedet.
- Trods corona giver vi en lønregulering på 1,9 % totalt set, fordi vi er kommet nogenlunde fornuftigt igennem corona. Vi har haft manglende indtjening fra event, barer, restauranter, mv.
- Men vi har betalt lønkompensationen tilbage, fordi det egentlig er gået fint, og derfor vælger vi at hæve lønreguleringen og vil belønne dem for deres hårde, siger produktionsdirektør Søren Lisberg.
Det har ikke været muligt at få Royal Unibrews fællestillidsmand i tale i dag.