På en gård uden for Haslev har to nordmænd med kærlighed til kaffe slået sig ned.
Under navnet MissBean er Maria Therese Laug Eriksson og Thomas Didrik Flugeim ved at skabe en kaffevirksomhed, som både producerer egne produkter og driver en lille café, hvor kunder kan nyde en kop kaffe.
- I udgangspunktet skulle det ikke være en café. Men vi ser, at det er der et rigtig stort behov for. Der var rigtig mange, som gerne ville komme og nyde kaffen og få noget mad, fortæller Maria Therese Laug Eriksson, indehaver af MissBean og barista.
Interessen for den dansk ristede kaffe er også kun blevet større. Derfor udvider virksomheden ved at åbne en kaffebar et sted og flytte produktionen til et andet sted.
Og det glæder de to nordmænd.
- Vi ønsker jo at vokse. Vi skal jo leve af det her. Så vi skal jo ikke bare have det hyggeligt i weekenden, men vi skal jo have et arbejde mandag til fredag plus det her i weekenderne.
Vil udvikle kaffe som produkt
Parrets store passion for kaffe skal findes flere år tilbage i tiden.
Maria Therese Laug Eriksson har siden år 2009 arbejdet med den sorte drik i Norge, og Thomas Didrik Flugeim begyndte allerede at interessere sig for kaffe som barn.
- Jeg havde en papfar, som gik meget op i kaffe, så jeg har næsten fået det ind med modermælken, fortæller Thomas Didrik Flugeim, indehaver af MissBean og kafferister.
For 4,5 år siden besluttede parret sig for at flytte til Danmark, og det satte skub i en gammel drøm. Nemlig at starte et kafferisteri.
- Fra jeg var lille, har jeg elsket duften af kaffe. Og da jeg startede med at arbejde med kaffe i 2009, så tænkte jeg, at det er det, jeg skal arbejde med, lyder det fra Maria Therese Laug Eriksson.
Det helt store mål med virksomheden er at udvikle kaffe som produkt. Maria Therese Laug Eriksson har især arbejdet meget på at producere en iskaffe, som langt om længe er kommet på flaske. Den skal forhåbentlig inden for nærmeste fremtid sælges i supermarkederne.
- Alt iskaffe man får på markedet er jo mest mælk og så en lille smule kaffeessens, eller det kan også være koldbrygget kaffe. Vi ønsker at brygge kaffe med varmt vand, så man får alt aromaen ud, for det gør man ikke med koldt vand. Så det smager ordentlig af kaffe.
Har været svært at vokse
Selvom virksomheden klarer sig strålende, har den alligevel haft udfordringer med at vokse.
MissBean har nemlig ændret sig fra at være en lille aktør, som kun solgte til privatpersoner, til nu at sigte efter at komme på hylderne i supermarkederne. Derfor har det norske par også brug for større rammer.
- Alt er jo på en eller anden måde nyt, når man skal starte fra bunden. En ting er vores iskaffe. Der er ingen i verden, der har produceret iskaffe på den måde. Vi gjorde det på den mest vanskelige måde, siger Thomas Didrik Flugeim.
I løbet af en måneds tid flytter produktionen og risteriet til større lokaler i Strøbyegede og samtidig åbner de en ny café i Herfølge.