Over en halv million delinger og mindst en million likes.
Det har Janus Bergs billede af fire æggebakker genereret, siden han lagde det op under profilnavnet Berg's Fairytale Garden på Facebook og Instagram.
- Det var helt crazy, lyder Janus Bergs reaktion på det.
For overhovedet at kunne lave et grønt æg, så skal du have den blå farve med
Han og hans mand Kåre Stigel bor i Olstrup lige udenfor Haslev.
Det gør de sammen med en broget flok høns. De avler høns som hobby, og de har et væld af racer. Det har de af en særlig grund, for blander man dem, korrekt, så kan man få æg i både brune, hvide, blå og grønne nuancer.
- For eksempel har vi engelsk Araucana og Orpington. Orpington lægger almindelige lysebrune æg, og Araucana lægger blå æg og for overhovedet at kunne lave et grønt æg, så skal du have den blå farve med, siger Janus Berg og fortsætter:
- Så kan man have en Maran, der lægger mørkebrune æg. Krydser man den med blå, kan man få en olivenlægger, der lægger olivengrønne æg.
Netop at få forskellige farver frem på æggene er Janus Bergs helt store interesse.
Fra Olstrup til USA
Når de rigtige farver er fundet, plejer Janus Berg at stille dem flot op , knipse et billede og dele sine æggebilleder online.
Og det er altså et af de billeder, der har fået ekstra meget opmærksomhed.
På billedet har han sat en regnbuestribe af alle æggenuancerne op. Billedet har han delt på sin egen profil og i et par internationale grupper.
- Jeg kommer hjem fra arbejde, og så fortæller Janus mig, at det er gået amok med det her billede, siger Kåre Stigel.
Billedet havde fået så meget medvind, at det var nået udover landets grænser.
- Lige pludselig får jeg en notifikation fra en, som følger os, som siger, at hun har set det på en kunstside i USA, og derfra eksploderer det simpelthen, siger Janus Berg.
Det verdenskendte billede er blevet delt vidt og bredt. De to hønseavlere har modtaget forespørgsler om at lave plakater og puslespil med billedet.
Der er endda et museum i Schweiz, der har en udstilling om menneskers indblanding i dyrs udvikling, som gerne vil have billedet med på udstillingen.
- Der var senatorer i USA, der havde delt det, og det var i nyhederne i Saudi Arabien, siger Janus Berg efterfulgt af sin mand:
- Det er jo et superflot billede, men vi havde altså ikke set det komme. Det havde vi altså ikke.
Den store interesse har tilført endnu mere energi til den farvekoordinerede interesse, og regnbuebilledet bliver næppe det sidste fra Janus Bergs hånd.
- Jeg har da tænkt, at jeg skal lave det i lidt større skala end det, vi har lavet nu, siger han.