Erhvervsskole fyrer flere medarbejdere

Erhvervsskolen CELF bliver nødt til at afskedige 14 medarbejdere. Det sker på grund af højere priser på materialer og en stor elregning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Inflationen rammer nu også erhvervsskolen CELF, der har uddannelser på Lolland og Falster.

Og det rammer så meget, at de bliver nødt til at skære i personalet. Hele 14 medarbejdere skal skolen tage afsked med. Det skriver Folketidende.

- Jeg har det aldrig godt med, at vi skal sige folk op, siger Michael Bang, der er administrerende direktør hos CELF, til TV2 ØST.

De 14 medarbejdere har fået besked. Men af hensyn til medarbejderne, kan Michael Bang endnu ikke sige, hvilke afdelinger der er ramt. 

- Det er meget forskelligt, hvordan folk har taget det. Der er forskellige slags forsvarsmekanismer, og nogle af dem kommer igennem hele registeret. Det er vi selvfølgelig beredt på, siger han og tilføjer:

- Vi har aftaler med vores arbejdsmiljørepræsentanter og vores tillidsrepræsentanter, som går ind og støtter. Vi har et helt program for, hvordan vi gennemfører det, så det gøres bedst muligt, men der er aldrig nogle gode opsigelser. 

quote Jeg har det aldrig godt med, at vi skal sige folk op

Michael Bang, administrerende direktør, CELF

Afskedigelserne er især på grund af en elregning, der forventes at stige med tre millioner kroner, samt de høje priser på materialer.

- Priserne på de materialer vi bruger, er steget voldsomt. Især indenfor bygge, anlæg, transport og logistik. Og også vores smedeafdeling. Det er nogle meget markante prisstigninger, der er på materialer, siger Michael Bang.

Røde tal i regnskab

Selvom 14 medarbejdere nu skal forlade CELF, kommer det ikke til at rette op på skolens økonomi.

Læs også
Flere ungdoms- og erhvervsuddannelser på Lolland er under tilsyn
Læs også
Flere ungdoms- og erhvervsuddannelser på Lolland er under tilsyn

Det er første gang i direktørens 15 år, at han oplever ikke at nå skolens budgetmål. CELF forventede ved indgangen til året et overskud på 1,5 million kroner, men det når de langt fra. 

- Vi forventer et minus på syv millioner kroner. Men vi ved det først, når vi har gjort bøgerne op til februar, marts måned, siger Michael Bang og tilføjer, at de ikke forventer, at der er behov for flere fyringer. 

Og det er på trods af, at de på flere måder har forsøgt at spare igennem skoleåret.

- Vi forsøger hele tiden at spare. For eksempel fortæller vores bygge og anlægs afdeling, hvordan de arbejder med træ op til tre gange, så man genbruger. På samme måde renser man mursten af, så man bruger dem flere gange, siger direktøren. 

Færre elever

Det er ikke kun inflation, der rammer erhvervsskolen. 

Der er nemlig heller ikke nok voksne og kursister, som har benyttet sig af skolen, og derfor er skolens indtægt ikke lige så høj, som de havde regnet med.

- Fordi der er så meget gang i erhvervslivet, så der er kommet langt færre af de unge voksne, som der ellers plejer at komme ind til os. Det vil sige, vi simpelthen ikke har nok aktivitet til alle vores undervisere på erhvervsuddannelsesområdet.

De nuværende elever kan opleve, at deres skemaer bliver omlagt en smule i den første tid efter fyringerne.

Læs også
Førstegangsvælgere til valgdebat: - Man har lidt nogle fordomme
Læs også
Førstegangsvælgere til valgdebat: - Man har lidt nogle fordomme

Det eneste positive, Michael Bang ser ind i lige i øjeblikket, er, at der er fjernvarme på uddannelsen, hvilket derfor er et sted, hvor inflationen ikke rammer alt for hårdt. 



Nyhedsoverblik