Fund af bæver er "ekstremt opsigtsvækkende"

Det er en vild bæver, som blev fundet på Falster. Det fastslår forskere, som mener, at den er svømmet over Østersøen fra Nordtyskland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 2500 år har der ikke været naturlig indvandrende bævere i Danmark.

Indtil lørdag den 11. maj 2024.

quote I så fald har den svømmet 35 til 40 kilometer over Østersøen

Ejgil Andersen, fuldmægtig ved Miljøstyrelsen

Her blev en bæver opdaget af nogle børn på en børnehavelegeplads i Nykøbing Falster, hvor den løb efter børnene og hvæsede af dem.

Og det er ekstremt opsigtsvækkende fund, forklarer Ejgil Andersen, der er fuldmægtig ved Miljøstyrelsen til Ritzau.

- Det ret vilde er, at vi for første gang i 2500 år har en naturligt indvandret bæver i Danmark, siger han.

Svømmet fra Nordtyskland

Bæveren blev hentet af Dyrenes Beskyttelse og efter et utal af opkald til både zoologiske haver, dyrlæger og andre, der måske kunne hjælpe, lykkedes det endelig at finde en løsning, hvor bæveren kunne overnatte hos en skytte på Falster for en nat.

Bævere er fredede og må ikke udsættes uden tilladelse i dansk natur. Dyret må ligesom pindsvin heller ikke flyttes mellem øer på grund af risiko for smittespredning.
Bævere er fredede og må ikke udsættes uden tilladelse i dansk natur. Dyret må ligesom pindsvin heller ikke flyttes mellem øer på grund af risiko for smittespredning. Foto: Mette Strack Christiansen

Dagen efter fik bæveren asyl i Knuthenborg Safaripark, hvor den boede frem til tirsdag formiddag, inden den blev fragtet videre til Aqua Akvarium & Dyrepark i Silkeborg.

Selv om det ikke endeligt er verificeret, peger alle pile i retning af, at bæveren er svømmet fra Nordtyskland, fortæller Ejgil Andersen.

- Det, i sig selv, er jo ret imponerende. I så fald har den svømmet 35 til 40 kilometer over Østersøen, siger han.

Læs også
Bæver fundet ved børnehave
Læs også
Bæver fundet ved børnehave

Bæveren var afkræftet, da den kom i Dyrenes Beskyttelses varetægt, og derfor skal den også tjekkes af en dyrlæge for at vurdere om den er rask.

Og hvis den er det, så vil man ifølge Dyrenes Beskyttelse sætte den ud et sted, hvor det vurderes gunstigt for den at leve. 

Det kunne eksempelvis være Arresø i Nordsjælland eller et af de områder i Jylland, hvor der er bævere, som er blevet sat ud i den danske natur, så den kan blive en del af bestanden der.


Nyhedsoverblik