Politi har udstedt 456 forkerte fartbøder

Over en periode på over fire år har Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi udstedt 456 forkerte fartbøder ved Nykøbing Falster. Bøderne bliver tilbagebetalt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er du blevet taget for at køre for hurtigt i en af politiets hastighedskontroller ved Guldborgsundcentret i udkanten af Nykøbing Falster?

Så er der god grund til at holde øje med din bankkonto.

quote Det er jo rigtig uheldigt og det er vi selvfølgelig kede af

Flemming Petersen, chefanklager, Sydsjællands og Lolland Falsters Politi

Der kan nemlig være penge på vej retur fra politiet. I perioden fra januar 2015 til den 26. juli 2019 har politiet udstedt 456 fartbøder til bilister, der ikke burde have fået bøderne.

Fartbøderne har også resulteret i, at 48 har fået domme, hvor de for eksempel har fået klip i kørekortet eller frakendelse af kørekortet.

- Det er jo rigtig uheldigt og det er vi selvfølgelig kede af. VI skal beklage over for de bilister, det er gået ud over, og vi vil gøre alt for at rette på det hurtigt muligt, siger chefanklager ved Sydsjællands og Lolland Falsters Politi Flemming Petersen.

Forkert skiltning

Fejlen er sket på strækningen fra lysreguleringen ved Guldborgsundcenteret i Guldborgsund og 300 meter frem på Brovejen i vestlig retning.

Hastighedsgrænsen på Brovejen er 60 km/t., hvilket skilte også viser frem til lysreguleringen ved indkørslen til Guldborgsundcentret.

fartkontrol
Læs også
Politi rystet efter fartkontrol på skolevej - alt for mange er ligeglade med reglerne 
fartkontrol
Læs også
Politi rystet efter fartkontrol på skolevej - alt for mange er ligeglade med reglerne 

Efter lysreguleringen har der dog ikke været korrekt skiltet med hastighedsgrænse på 60 km/t. Det betyder, at bilister reelt har må køre 80 km/t. i en strækning på 300 meter.

Når politiet opsætter en hastighedskontrol, skal betjentene køre gennem strækningen, inden de begynder at måle bilisternes fart, så de har sikret sig, at der er skiltet korrekt.

quote Vi vil arbejde så hurtigt, som vi overhovedet kan, men der må forventes en vis sagsbehandlingstid

Flemming Petersen, chefanklager, Sydsjællands og Lolland Falsters Politi

Det er dog ikke sket i tilfældene med de 456 forkerte bøder.

- De medarbejdere, der har været ude, har opsat en fotovogn, men har ikke kontrolleret strækningen godt nok, og så har skiltningen bare ikke været i orden på stedet, siger Flemming Petersen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tilbagebetaler nu bøderne til bilisterne.

- Vi vil arbejde så hurtigt, som vi overhovedet kan, men der må forventes en vis sagsbehandlingstid grundet antallet af sager, som nøje skal gennemgås for at få rettet op på fejlen, siger Flemming Petersen.

På kortet kan den strækningn ved Nykøbing Falster, hvor fejlen, der har ført til forkerte fartbøder, er sket.

 
 

Grafik: Lonni Haugaard
 

Domme kan ende med erstatning

En del bilister har konsekvens af de forkerte fartbøder fået domme. Det kan for eksempel være klip i kørekortet eller en frakendelse af kørekortet.

Hvis en bilist har fået et klip i kørekortet, vil det blive slettet. Politiet skal dog nu i gang med et større arbejde, hvor de skal undersøge, om bilister i sidste ende har mistet kørerkortet, da det i sidste ende kan betyde, at politiet skal betale en erstatning til bilisten.

- Der skal man kunne godtrgøre, hvilket økonomisk tab man har haft, og så sender vi en erstatningsindstilling, siger Flemming Petersen.

eh0ngnwwwae19mg.jpg
Læs også
Nygift par fik taget bryllupsbillede ved fartkontrol
eh0ngnwwwae19mg.jpg
Læs også
Nygift par fik taget bryllupsbillede ved fartkontrol

Dog skal man regne med, at sagsbehandlingen kan tage tid.

- Særligt hvis man har fået en dom, kan det tage lang tid, da der er særlige procedurer, som skal overholdes, når domme skal ændres. Men vi gør alt, hvad vi kan for at rette op på denne fejl så hurtigt som muligt, og vi beklager naturligvis meget de gener fejlmålingerne kan have medført, siger Flemming Petersen.

Hvis bilister har modtaget en forkert fartbøde eller domme, vil politiet tage kontakt. Derfor er det ikke nødvendigt selv at kontakte politiet. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi lover, at have kontaktet bilisterne inden 1. august.

Den mindste takts for fartbøder er er 1000 kroner.  Hvor stor bøden bliver i sidste ende afhænger af, hvor meget over fartgrænsen bilisten har kørt.


Nyhedsoverblik