Anklageren i sagen mente, at alt var klart - og retssagen blev indledt i lokalområdet. Med sig i retten havde anklageren også en mentalobservation på Charles Clausen, der pegede på, at han havde svært ved at styre sine aggressioner.
I retten nægtede Charles Clausen alt. Nej, han havde ikke slået Einar ihjel. Nej, han havde ikke set Einar siden den famøse torsdag aften, hvor de havde været i cirkus.
I retten blev det tekniske bevismateriale gennemgået - og Charles måtte råbe spørgsmålet “er det dig, Einar?”, så vidnet kunne vurdere, om det virkelig var ham. Det mente han nok, men turde ikke sværge på det.
Da nævningene i sagen trak sig tilbage, tog det kun et kvarter for dem at gennemgå de mange tekniske beviser. Efter kortere tid, end det tog at ryge en pibe tobak, var alle tilbage i salen med dommen: Skyldig. Han skulle ti år i fængsel. Da dommen blev læst op, rejste Charles Clausen sig op: “Jeg modtager ingen dom. Jeg er uskyldig”.
Der var dog ingen kære mor for Charles Clausen, der indledte sin afsoning i fængslet.
Den særlige klageret
Charles Clausen opgav ikke kampen. Hans advokat, den landskendte højesteretssagfører Ove Rasmussen, fortsatte kampen for at få Charles Clausen frikendt.
Han mente ikke, at Charles Clausen havde fået en fair retssag, fordi folkestemningen på Lolland så klart var imod hans klient.
Han fik derfor taget sagen op ved den særlige klageret, og fik samtidig lov til at indsamle ekstra bevismateriale i sagen.
Her fandt han både nye vidner, der hævdede at have set Einar Wolsing i live flere dage efter det formodede dødsfald - og han fandt samtidig en svensk ekspert, der skabte alvorlig tvivl om de tekniske beviser, der knyttede Einar Wolsings cykel sammen med Charles Clausens bil.
Den særlige klageret besluttede derfor at lade sagen gå om udenfor lokalområdet af hensyn til retssikkerheden.
Det var første gang nogensinde, at den beslutning blev taget.
Sagen starter igen
Sagen skulle nu køre i København. Her gjorde Ove Rasmussen meget ud af især den måde, som cyklen ifølge politiets oplysninger skulle være knyttet til bilen på. Mærkerne kunne kun være skabt, hvis stængerne var anbragt, så cyklen hang og dinglede. En mere korrekt montering af cyklen ville skabe andre mærker, sagde eksperter i retten.
Samtidig var jalousi-motivet ikke nok til at få ham dømt. Fingeraftryk kunne forklares på andre måder. Og det kunne ikke udelukkes, at Einar Wolsing havde taget sit eget liv eller var død ved en ulykke.
Nævningene var overbevist, og kunne efter længere tids vurdering af beviserne i sagen fastslå, at de ikke var stærke nok til at dømme Charles Clausen i sagen.
Hvad de juridiske dommere mente om bevisernes stilling, er aldrig blevet efterprøvet. Når nævningene kommer til en frifindelse, så kan de juridiske dommere nemlig ikke gribe ind og nå frem til en anden afgørelse.
Derfor blev sagen afsluttet her. Ingen er siden blevet sigtet i sagen.