I timerne efter flugten over det elektriske hegn i Nyborg Statsfængsel gik fangerne Peter Valdemar Larsen og Henry Hansen rundt i på vejene omkring fængslet i månelyset.
De for imidlertid vild på de små veje - og endte efter et par timer med at komme tilbage til fængslet.
Her blev de opdaget af en politipatrulje.
Peter Valdemar Larsen tog straks benene på nakken, og flygtede ud i et nærliggende mose- og skovområde. Tilbage stod Henry Hansen. Han overgav sig straks: "Det er ikke mig, der er Kældernæsmorderen. Det er ham derude," skulle han som det første have sagt til politiet.
Betjentene optog til fods forfølgelsen af Peter Valdemar Larsen - men de kunne ikke følge med den sportstrænede livstidsfange i det kuperede terræn.
I timerne derefter blev der lagt en jernring omkring hele området, som i de følgende dage blev gennemgået af politifolk, soldater og indkaldte hjemmeværnsfolk, der benyttede samme taktik som ved klapjagt. De gik simpelthen gennem den tætte skov i kæder, så de var sikre på, at alt blev gennemgået.
De dygtige efterforskere fra Rigspolitiets Rejsehold blev sat til at lede jagten på manden, der kulminerede den 10. september 1951, hvor intet mindre end 500 mand, 40 trænede politihunde, en flyvemaskine og flere radiovogne gennemsøgte hele området.
Der var tale om den største eftersøgning siden krigen, og den blev massivt fulgt af pressen - men ingen pressefotografer kom hjem med det ventede foto af flugtfangen, der blev ført tilbage til sin fængselscelle.
Som at spille skak med politiet
Peter Valdemar Larsen var som sunket i jorden - og først flere år efter fortalte han, hvordan han var undsluppet fælden.
Han havde gemt sig i et tæt buskads, og klapperne havde været så tæt på ham, at han havde kunnet røre dem.
"Det var virkelig noget, der morede mig," fortalte han. Bagefter var han søgt bag klappernes linje, og var igen flygtet.
Han sammenlignede det senere med et skakspil, som han spillede med poltiets efterforskere. Hans taktik var hele tiden at tage den svære vej og hele tiden gøre det, som politiet mindst ventede.
Derfor satte han da heller ikke Lolland som mål - men derimod den jyske grænse til Tyskland - landet, hvor han havde haft sin bedste tid.