Forældre i Holbæk kan se frem til økonomisk kompensation fra kommunen

Et enigt udvalg har besluttet at kompensere forældre for, at deres børn ikke har været i SFO i januar måned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På grund af restriktioner på skoleområdet betaler rigtig mange forældre for SFO-pladser, som deres børn ikke benytter.

Og for at sikre, at forældrene ikke melder børnene helt ud af tilbuddene for at spare penge, har lokalpolitikere i Holbæk Kommune besluttet at kompensere forældrene økonomisk.

quote Det drejer sig om, at de børn, der var tilmeldt i januar måned, får forældrebetalingen tilbage

Susanne Utoft (S), formand, udvalget for børn og skole, Holbæk Kommune

- Det drejer sig om, at de børn, der var tilmeldt i januar måned, får forældrebetalingen tilbage, og det er egentlig for at holde hånden under tilbuddet, fortæller Susanne Utoft (S), der er formand for udvalget for Børn og Skole i kommunen.

Forældre til børn i SFO i Holbæk Kommune kan altså se frem til, at få pengene, de har betalt for en SFO-plads, tilbage igen.

Det vil ske som en modregning i betalingen for april 2021.

I alt kommer ordningen til at koste kommunen 1,6 millioner kroner.

- Vi har på forhånd fundet de 0,6, men så skal den sidste million jo findes inden for de samlede rammer for børn og skole, fortæller Susanne Utoft, der endnu ikke ved, hvor den sidste million skal komme fra.

- Det var vi ikke talt om endnu, siger hun.

Kan tage orlov fra børnehaven

Også forældre til vuggestue- og børnehavebørn i Holbæk Kommune får nu mulighed for at spare penge, hvis de holder deres børn hjemme i en periode under nedlukningen.

quote Det er svært at sige, hvordan forældrene har mulighed for at holde børnene hjemme

Susanne Utoft (S), formand, udvalget for børn og skole, Holbæk Kommune

Udvalget for børn og skole har nemlig besluttet at lave en orlovsordning, hvor forældre kan slippe for at betale til en institutionsplads, hvis de holder deres børn hjemme i moduler på to uger ad gangen.

Ordningen vil muligvis få flere forældre til at holde deres børn hjemme, og så vil den gøre det nemmere at opdele børnene i mindre grupper i dagtilbuddene, forklarer Susanne Utoft.

- I den ordning imødekommer vi muligheden for at have børnene i små grupper, netop ved at vi kan modulopdele dem, siger hun.

Artiklen fortsætter under videoen.

Ordningen træder i kraft 1. februar, oplyser Susanne Utoft.

Omkring 60 procent af børnene i Holbæk Kommune kommer, trods den nationale opfordring til at holde børnene hjemme, fortsat i daginstitutionerne. Tallet er stigende, og orlovsordningen er lavet for at øge incitamentet til at holde børnene hjemme. Hvor mange, der vil bruge af ordningen, er dog uvist.

- Det er svært at sige, hvordan forældrene har mulighed for at holde børnene hjemme, men det har tidligere været beregnet, at det er 10 procent af forældrene, der kan bruge ordningen, men det er bare et skøn, siger Susanne Utoft.

Hun fortæller dog, at der er kommet en del henvendelser fra forældre, der ønsker en sådan ordning.

Læs også
Efter flere ugers usikkerhed fik pædagogerne i dag første test: - Det giver en meget god tryghed
Læs også
Efter flere ugers usikkerhed fik pædagogerne i dag første test: - Det giver en meget god tryghed

I modsætning til kompensationen til forældre med børn i SFO’erne, giver modulordningen i daginstitutionerne ikke en større udgift til kommunen, fortæller udvalgsformanden.

- Der bliver en mindre udgift ud af det, for det betyder, at vi ikke behøver at sætte flere pædagoger ind, end der er brug for, siger hun.

Ordningen træder i kraft 1. februar, og forældre vil få direkte besked om det praktiske i forhold på Børn i Holbæk Kommune eller AULA.


Nyhedsoverblik