Han er 39 år, far til to, assisterende køkkenchef på den trestjernet michelinrestaurant Geranium og nu også sølvvinder af kokkekonkurrencen Bocuse d'Or.
Ronni Vexøe Mortensen har forberedt sig på Bocuse d'Or i snart tre år. Den mangeårige træning kulminerede for et par dage siden, da han deltog i konkurrencen i Lyon i Frankrig.
Selvom jeg var skuffet i øjeblikket, føles det ok med sølv nu
Netop det foregående hårde arbejde gjorde, at Ronni Vexøe Mortensen først var ret skuffet, da han fik at vide, at det kun blev til en andenplads i den store kokkekonkurrence.
Men nu et par dage efter, er han stolt.
- Nu, hvor jeg er kommet hjem, så føles det jo helt fantastisk. Vi gik efter guld, men selvom jeg var skuffet i øjeblikket, føles det ok med sølv nu. Det var mod et hårdt felt, så jeg er godt tilfreds, siger Ronni Vexøe Mortensen.
Træning på fuld tid
Det er kun tre måneder siden, at Ronni Vexøe Mortensen og hans team fik opgavebeskrivelsen for første del af konkurrencen.
Den lød at lave en take-away med tre serveringer i på fem timer. En forret, en hovedret og en dessert. Alle serveringer skulle indeholde tomat, forretten skulle være vegansk og hovedretten skulle indeholde nigerianske tigerrejer.
Lige siden har han arbejdet benhårdt på at finde frem til den bedste løsning ud fra den. Faktisk er det kun blevet til en enkelt fridag i perioden.
Jeg ved snart ikke hvor mange gange, men vi har i hvert fald lavet alle serveringerne 80 gange
- Man starter med en ret ad gangen, og så er det noget med at holde det hele op mod hinanden, om det harmonerer. De skal jo helst komme med noget forskelligt alle sammen, men stadig med en vis form for rød tråd. Plus at det hele også skal spille, når man har rimelig kort tid til det, siger Ronni Vexøe Mortensen.
- Jeg ved snart ikke, hvor mange gange, men vi har i hvert fald lavet alle serveringerne 80 gange under udviklingen, fortsætter han.
Derfor er det også tiltrængt med lidt afslapning nu.
- Nu skal jeg holde lidt ferie og så skal jeg ellers tilbage på mit arbejde hos Geranium.
Går måske efter guldet
Ronni Vexøe Mortensen kæmpede sig ikke til sølvet alene. Rasmus Kofoed fra Geranium var træner, og som assistent havde han kok Sebastian Holber Svendsgaard ved sin side sammen med to hjælpende kokke. Alle meget værdifulde, for med Ronni Vexøe Mortensens egne ord, kunne han ikke have gjort det alene.
Det er ikke første gang, at han laver mad til Bocuse d'Or. Han har været afsted som assistent både i 2007 for Geranium-kokken, Rasmus Kofoed, og i 2009 for Jasper Kure, der er køkkenchef på Restaurant Orangeriet.
Men det er første gang, han deltager som kandidat.
- Det er meget hårdere, end man lige forestiller sig. Det er også vildt hårdt at være assistent, men det er et helt andet ansvar og pres som kandidat.
- Men selvom det er pressende at være med, er det også meget spændende og lærerigt. Alt i alt er det en fantastisk rejse, hvor jeg har udviklet mig både fagligt og personligt.
Selvom sølv-mesterkokken nu trænger til en pause, er drømmen om at stå øverst på sejrsskamlen ikke pakket helt væk. Kokken fra Tølløse vil ikke love noget, men der er da en sandsynlighed for, at vi kan opleve ham til Bocuse d'Or igen.
Han vil i hvert fald ikke dømme det helt ude.
- Jeg vil da gerne prøve at vinde guld, men det er hårdt, så vi må se, hvad fremtiden bringer. Jeg vil ikke udelukke, at jeg kunne finde på at stille op igen. Men det kræver meget tid, og jeg skal også passe min familie og mit arbejde, som jeg er rigtig glad for.
Førstepladsen til årets Bocuse d'Or gik til Frankrig.