På Kiselgården ved Holbæk glæder de sig over et gammelt samarbejde, der nu bliver udvidet.
Coronakrisen har sat mange på prøve, blandt andet de fineste restauranter i landet, der må tænke i nye baner, for at få danskerne ud at spise efter nedlukningen.
En af dem, der har brugt coronakrisen som anledning til at finde nye forretningsformer, er kok Rasmus Kofoed, der driver den trestjernede michelinrestaurant Geranium.
Opkaldt efter mor
Rasmus Kofoed, der er opvokset i Vordingborg, åbner nu en vegetarrestaurant, som skal være et billigere alternativ til restauranten Geranium.
Navnet er en hyldest til min kære mor Gerd Angelika, som er vegetar og har været det det meste af sit liv
Restauranten skal hedde Angelika, og den er opkaldt efter kokkens mor.
- Navnet er en hyldest til min kære mor Gerd Angelika, som er vegetar og har været det det meste af sit liv. Så jeg er vokset op med alverdens grøntsager, fortæller Rasmus Kofoed.
- Da jeg var lille værdsatte jeg det nok ikke så meget, som jeg gør, efter jeg er blevet ældre, siger stjernekokken.
Kiselgården ved Holbæk skal levere råvarer til restauranten, og det glæder Ask Rasmussen, der er medejer af den økologiske gård.
- Nu har vi kendt hinanden i mange år, og han har længe snakket om, at han ville lave en restaurant sammen med sin mor, så det er spændende, og jeg er glad for, at det er lykkedes nu, siger han.
Artiklen fortsætter under billedet.
Samarbejdet mellem Kiselgården og Rasmus Kofoed er ikke nyt, men det betyder stadig noget for Ask Rasmussen, at han skal være med i projektet.
- Det betyder da meget, det er et skulderklap, siger gårdejeren.
- Det er et privilegium at arbejde sammen med ham, han har jo nogle lidt skøre idéer og krav nogle gange, men det er vi jo vant til, fordi vi handler med så mange restauranter, siger Ask Rasmussen.
Gårdejer: - Danskerne skal ud at spise
Kiselgården leverer råvarer til restauranter og hoteller, og derfor ramte coronakrisen hårdt, da alle disse måtte lukke ned.
Vi mistede 80 procent af vores kunder på en nat
- Vi mistede 80 procent af vores kunder på en nat, fortæller Ask Rasmussen.
Nu åbner restauranterne op landet over, og selvom det glæder grøntleverandøren, så tør han ikke ånde lettet op endnu.
- Vi frygter denne her tid efter åbningen, siger han.
- Nu kræver det, at vi danskere er med til at komme ud at spise, siger Ask Rasmussen.
Han fortæller, at mange af hans kunder kommer til at lide under, at der ikke vil komme så mange turister fra udlandet og spise på deres restauranter denne sommer.
- Det er også derfor, at der er de forskellige nye initiativer rundt omkring inden for restaurationsverdenen, siger han.
- Der går altså noget tid, tror jeg, inden de udenlandske madturister kommer op til Danmark igen. Jeg tror desværre, der går lang tid, men jeg håber, at alle danskere vil komme ud at spise, selvom det måske koster lidt, siger Ask Rasmussen.
Birkemosegaard på Sjællands Odde skal også levere grøntsager til Angelika. Restauranten åbner den 4. juni.