Digitalt naboværn skal styrke trygheden i lokalmiljøet

Gennem en app kan borgere nu hjælpe hinanden til øget tryghed og formindsket kriminalitet. Den kan også hjælpe politiet med opklaringsarbejdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De lokale nærområder skal være trygge, og det skal være sværere at begå kriminalitet.

Det er blot nogle af de mål, der er sat for appen DinAlarm, som skal gøre det både hurtigere og lettere for den enkelte borger at få akut hjælp fra sit nærmiljø.

Sådan konstaterer den tidligere leder af beredskabet i Kalundborg Politi, Jørgen Junge, der er én af stifterne bag DinAlarm, som i dag har omkring 1400 tilmeldte over hele Danmark.

- Hvis man klikker på appens funktioner, så kan man udsende en alarm om hjælp til de nærmeste 100 personer, der befinder sig i det samme område, siger Jørgen Junge til TV ØST.

quote Du kan hjælpe politiets opklaring ved at være særlig opmærksom på personers signalement eller flugtruter

Jørgen Junge, tidligere leder af beredskabet i Kalundborg Politi

Appen, der blev stiftet af tre pensionerede politibetjente fra Kalundborg, har dog ikke kun til formål at styrke det lokale naboværn. DinAlarm kan nemlig også hjælpe politiet med at opklare sager om eksempelvis indbrud eller vold.

- Du kan hjælpe politiets opklaring ved at være særlig opmærksom på personers signalement eller flugtruter. Man skal dog ikke udsætte sig selv for fare, da DinAlarm ikke drejer sig om at fange tyveknægte. Vi vil forhindre, at der bliver indbrud, siger Jørgen Junge.

politi_nat.jpg
Læs også
Ny undersøgelse: Vores tryghed er svækket
politi_nat.jpg
Læs også
Ny undersøgelse: Vores tryghed er svækket

Det skal være dødssygt at være indbrudstyv

Svebølle er ét af de steder, der har oprettet et lokalt borgerværn. Efter en række af indbrud er indbyggerne nu tyet til de sociale medier, hvor de advarer hinanden via en Facebook-gruppe.

Lokalrådsformand og tidligere landbetjent, Gert Larsen, er én af de beboere i Svebølle, der både udgiver og tjekker indlæg på Facebook-siden. Han mener, at appen kan være et godt supplement til byens borgerværn.

- Vi passer på hinanden, og tyveknægtene gider altså ikke have 200 øjne i nakken, mens de laver indbrud. Så gider de ikke længere at komme her i Svebølle. Det er hele filosofien. Det skal være dødssygt at være indbrudstyv i Svebølle, siger Gert Larsen til TV ØST.  

quote  Vi passer på hinanden, og tyveknægtene gider altså ikke have 200 øjne i nakken, mens de laver indbrud

Gert Larsen, lokalrådsformand og tidligere landbetjent i Svebølle

Gert Larsen har selv fået installeret et overvågningskamera i sit hjem. Skulle en ubuden gæst melde sin ankomst, har han tænkt sig at tilkalde naboerne via appen.

- Så ved hele den ring af mennesker, om de skal løbe herover eller bare stille sig ud på fortovet og signalere at indbrudstyvene er opdaget, siger han.

Appen har endnu ikke været i brug i opklaringen af sager om indbrud, men folkene bag mener, at den også har en præventiv effekt.

Vil du læse mere om appen, så kan du klikke her.


Nyhedsoverblik