Kalundborg får ny uddannelse: - Vi er naturligvis henrykte

Kalundborg får en ny uddannelse. Uddannelses- og Forskningsministeriet har givet grønt lys til, at Maskinmesterskolen kan slå sig ned i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Snart kan unge uddanne sig til maskinmester i Kalundborg. Maskinmesterskolen har nemlig fået lov til at slå sig ned i byen med deres uddannelser.

Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der efter et nært samarbejde mellem flere parter har givet grønt lys til maskinmesterskolen.

Det oplyser Kalundborg Kommune i en pressemeddelse

quote Vi er naturligvis henrykte over, at vi har fået endnu en attraktiv uddannelse til Kalundborg

Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune

- Vi er naturligvis henrykte over, at vi har fået endnu en attraktiv uddannelse til Kalundborg. Maskinmesteruddannelsen er helt oplagt at placere i Kalundborg, fordi vi her har den store industri som uddannelsen retter sig mod, og fordi vi her fra 2021 vil have regionens stærkeste uddannelsescampus for virksomhedsnære, tekniske- og ingeniørfaglige uddannelser, udtaler Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune.

Erhvervsskole
Læs også
Besparelser på erhvervsskoler skal finansiere ny uddannelse
Erhvervsskole
Læs også
Besparelser på erhvervsskoler skal finansiere ny uddannelse

Det er repræsentanter fra industri, Kalundborg Kommune, maskinmesterskolen, Region Sjælland og folketingspolitikere, der valgt i de sjællandske kredse, der har været med til at få aftalen i hus. 

- Jeg synes, det er et godt eksempel på Kalundborgmodellen, der jo er kendetegnet af, at vi samarbejder målrettet på at definere nogle mål, der kan være med til at understøtte en positiv udvikling – og også får dem indfriet, udtaler Martin Damm.

Rykker ind i kommunens lokaler

Efter planen rykker maskinmesterskolen ind i kommunens lokaler i Kathøj Svallerup Skole på Stejlhøj, som de vil leje. Kathøj Svallerup Skole fungerer i dag som specialskole, men bliver til den tid rømmet.

quote Det er utroligt positivt for os. Det betyder, at vi kan komme tættere på det erhvervsliv, som er meget aktivt i Kalundborg

Erik Andreassen, rektor, Maskinmesterskolen København

Dermed bliver den nye uddannelse en del af det kommende Kalundborg Campus og biotekbyen. Og det glæder rektor for Maskinmesterskolen København, Erik Andreassen.

- Det er utroligt positivt for os. Det betyder, at vi kan komme tættere på det erhvervsliv, som er meget aktivt i Kalundborg. Vi er tætte på relevanter aftagere. Og så bliver vi del af et meget spændende campus og biotekbyen, som jeg har store forventninger til kan skabe en god ramme om vores studerende og sikre, at der er et godt studiemiljø dernede, siger han.

Det første hold på maskinmesteruddannelsen starter op i august 2021. De forventer at kunne optage mellem 25 og 30 studerende om året.  

Artiklen fortsætter under billedet.

Her skal kommende campusområde efter planen ligge i Kalundborg. Campus Kalundborg vil udover maskinmesteruddannelsen blandt andet også have Absalons biotekingeniøruddannelse, ingeniør i maskinteknologi og bioanalytiker.
Her skal kommende campusområde efter planen ligge i Kalundborg. Campus Kalundborg vil udover maskinmesteruddannelsen blandt andet også have Absalons biotekingeniøruddannelse, ingeniør i maskinteknologi og bioanalytiker. Foto: Kalundborg Kommune.

Flere tilbud til regionens unge 

Den nye maskinmesteruddannelse i Kalundborg er en del af en langsigtet strategi.

I Region Sjælland ønsker man at etablere endnu flere relevante uddannelser til unge, som er tætte på virksomheder, som har brug for dem. Samtidig vil man gerne give de unge mulighed for at læse tæt på der, hvor de også bor i regionen. 

190322_stenhus_gymnasium_holbaek_fra_cng_2.5.jpg
Læs også
Regeringen vil droppe sparekrav på uddannelser
190322_stenhus_gymnasium_holbaek_fra_cng_2.5.jpg
Læs også
Regeringen vil droppe sparekrav på uddannelser

I det seneste par år har de allerede fået biotekingeniøruddannelsen, bioanalytikeruddannelsen, elektrikeruddannelsen, SOSU-uddannelsen og maskiningeniøruddannelsen til kommunen.

Udsigten til maskinmesteruddannelsen i Kalundborg bringer glæde hos en af de folkevalgte politikere i Sjællands Storkreds. Rasmus Horn Langhoff (S) har nemlig været med til at få aftalen i hus, og han fik tirsdag et opkald fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) med en besked om, at maskinmesterskolen i Kalundborg var blevet godkendt.

- Jeg er så glad for, at det lykkedes. Jeg er stolt over, at maskinmesterskolen i København tror så meget på Kalundborg. Og jeg er glad for, at der har været så meget opbakning lokalt til at få det her projekt til at fungere, og så er jeg selvfølgelig lettet over, at det er lykkedes, siger Rasmus Horn Langhoff, der sammen med folketingspolitiker Jacob Jensen (V) har arbejdet på at få en aftale på plads.

Rasmus Horn Langhoff har delt sin begejstrering over nyheden på Twitter, hvor han skriver:

- Helt igennem en fantastisk nyhed for unge i Region Sjælland. Tak for det og tak til alle der har bakket op om visionen.


Nyhedsoverblik