Knallertdrenge har fået værksted på skolen - nu hjælper de andre elever

Elever på Svebølle Skole, der har brug for en pause, kan nu gå ind i deres nye knallertværksted og arbejde lidt med hænderne der.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- På vores skole er der jo også nogen, der ikke er så glade for at gå i skole.

Skoleleder på Svebølle Skole, Jarl Falk Sabroe, fortæller, at nogle af hans elever i de store klasser nogle gange har mest lyst til at gå hjem og skrue på deres knallerter, når skolen bliver lidt for meget for dem. 

Men det tager jo meget tid at gå hjem og tilbage i skolen igen, og derfor fik en af skolens pædagoger den gode idé at indrette et knallertværksted på skolen i stedet for.

-  Vi kan se, at der er brug for et sted for de unge, hvor de kan trække sig hen, når det bliver for svært, og så er vi så glade for, at vi kan bruge deres fritidsinteresse heroppe, siger Lillen Genet Larsen, der er ressourcepædagog på Svebølle Skole - og hende, der kom med forslaget om knallertværkstedet.

quote Nogle gange er vi her fordi, det er lidt svært i klassen, og så kan vi være herude og rode lidt med knallerterne

Rass Andersen, 9.x, Svebølle Skole

Og heldigvis havde skolen også et egnet lokale til værkstedet.

- De gamle skoletoiletter ude i skolegården blev bare brugt til noget opbevaring, så de elever, der var interesseret i værkstedet fik lov til at indrette det, mod at de selv gjorde arbejdet, fortæller Jarl Falk Sabroe til TV2 ØST.

Eleverne har selv været med til at indrette det nye værksted, fortæller skoleleder Jarl Falk Sabroe
Eleverne har selv været med til at indrette det nye værksted, fortæller skoleleder Jarl Falk Sabroe Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

Og så gik det hele ellers i gang. Blandt andet ved hjælp af lokal opbakning og sponsorstøtte er værkstedet nu blevet en realitet. 

Skolen er så tilfreds med resultatet, at den har valgt at sende en pressemeddelelse, hvor et par af deltagerne på værkstedet fortæller om deres nye sted.

Læs også
Niels var begrænset af store gigtsmerter - nu løber han op ad trappen
Læs også
Niels var begrænset af store gigtsmerter - nu løber han op ad trappen

- Nogle gange er vi her fordi, det er lidt svært i klassen, og så kan vi være herude og rode lidt med knallerterne, fortæller Rass Andersen fra 9.x.

- Vi er her også med vennerne i både 10- og 12-pausen, og så vi roder og hygger os med de andre venner fra skolen, siger en af de andre elever, Oliver Pedersen, der går i 9.y.

Drengene fortæller i øvrigt, at de også nogle gange hjælper nogle af de andre elever på skolen med at fikse cykler. Det kan være at skifte slange i deres cykeldæk eller ændre noget på højden på styret, for eksempel.

quote Vi ønsker, de skal mærke, at "skolen også lytter til os"

Jarl Falk Sabroe, Skoleleder, Svebølle Skole

For skolen drejer initiativet sig om at få alle elever til at føle sig set og hørt på skolen. Også dem, der ikke er stærkest i de boglige fag.

- Vi ønsker, de skal mærke, at "skolen også lytter til os".

- Vi vil gerne have, at skolen har lidt ekstra at byde på. Lidt mere, end det der er krævet af os, siger Jarl Falk Sabroe.



 




Nyhedsoverblik