Der manglede ikke lovord, da det nye campus til ingeniør- og bioanalytikeruddannelsen i Kalundborg fredag kunne slå dørene op.
Absalons seneste byggeri kunne dermed tages i brug i den gamle købstad under overværelse af blandt andre undervisnings- og forskningsminister Jesper Pedersen (S).
Ingeniøruddannelsen i Kalundborg åbnede helt tilbage i 2017 - og var allerede fra starten et hit blandt ansøgerne. De godt 300 studerende har dog holdt til i midlertidige bygninger, mens arbejdet på det nye campus skred frem.
Den nye bygning er bevidst skabt til at se industriel ud - både for at passe ind i byggestilen i området - og samtidig for også at signalere de emner, der arbejdes med på uddannelsen. Indvielsen fredag betegnes af Absalon selv som en vigtig milepæl i indsatsen for at uddanne ingeniører og bioanalytikere i Kalundborg.
Fokus på biotek
Uddannelsen har især fokus på biotekindustrien - og byens egen biotekfabrik Novo Nordisk har da også bidraget økonomisk til uddannelsen, der blandt andet skal sikre flere ansøgere til job i byen.
De første diplomingeniører fra den nye uddannelse blev blev færdige i januar måned. Her færdiggjorde 18 studerende uddannelsen.
Ud over en lang række fag- og undervisningslokaler, så indeholder det nye campus også en læsesal og et bibliotek.
Ingeniør og bioanalytiker
Helt konkret er det diplomingeniøruddannelserne i henholdsvis bioteknologi og maskinteknologi samt professionsbacheloruddannelsen i bioanalytisk diagnostik, der undervises i i de nye bygninger.
Ved åbningen fredag sammenlignede undervisnings- og forskningsminister Jesper Pedersen (S) byggeriet af det nye campus i byen med den borg, som Esbern Snare i middelalderen opførte på stedet. Den nye byggeri skal i stedet være en fæstning for bioteknologi, sagde han til åbningen.