Grønt lys til planer om store sommerhuse på Lollands sydkyst

I første omgang skal projektet med fire sommerhuse på 285 kvadratmeter hver sendes i en indledende høring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Store sommerhuse kan give ballade. Men efter en ganske stilfærdig debat sagde et stort flertal af politikerne i Lolland Byråd onsdag aften ja til at gå videre med planerne om at etablere fire 285 kvadratmeter store sommerhuse i Kramnitze tæt på Femern Bælt.

I første omgang skal projektet sendes i en indledende høring.

Både på Stevns og i Marielyst på Falster har planer og byggeri af de såkaldte kæmpesommerhuse eller poolhuse udløst masser af debat og kritik. Nu forsøger firmaet Skanlux sig med et projekt på Lolland med i alt fire sommerhuse på hver 285 kvadratmeter.

quote Vi er imod, at man omlægger natur til sommerhuse, derfor er vi imod at sende ideoplægget i høring

Bente Borreskov (EL), byrådsmedlem, Lolland Kommune

- Vi har gjort os umage i forhold til høring: Vi sender ideoplægget i otte ugers høring, fordi vi har en forventning om, at der er rigtig mange, der gerne vil give deres mening til kende i denne her sag, sagde Tine Vinther Clausen (V), formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget.

- I udvalget synes vi, at projektet er interessant. Vi noterer os også, at et flertal i byrådet gerne vil arbejde for at udvikle sydkysten, tilføjede hun.

Det er på en grund i Fyrrelunden i Kramnitze tæt på diget og Femern Bælt, at firmaet har planer om det nye byggeri. Skanlux har tidligere bygget fire mindre sommerhuse i samme område.

Vil kræve ny lokalplan

Forvaltningen vurderer, at der skal en ny lokalplan til at gøre byggeriet muligt. 

Embedsmændene peger blandt andet på, at Skanlux ønsker at bygge væsentligt højere, end det er muligt i forhold til den eksisterende plan for området. Samtidig vil firmaet bygge tættere, og det kolliderer med den eksisterende lokalplan, hvor der er et krav om 30 procent rekreative arealer.

Læs også
Borgmester beskyldes for løftebrud - omstridte sommerhuse kan alligevel ikke rives ned
Læs også
Borgmester beskyldes for løftebrud - omstridte sommerhuse kan alligevel ikke rives ned

Det fik prompte Bente Borreskov (EL) til at afvise projektet.

- Vi bryder os ikke om, at denne her bygherre gerne vil have, at vi ser bort fra kravet om 30 procent rekreative arealer. Vi er imod, at man omlægger natur til sommerhuse, derfor er vi imod at sende ideoplægget i høring, sagde hun.

I første omgang skal et idéoplæg til projektet sendes ud i en otte uger lang høring. Så skal politikerne se på sagen igen, inden der eventuelt skal laves en lokalplan for projektet, der også skal i høring.

- Jeg synes, det er vigtigt at holde sig for øje, at det er en idéfase, som vi sender af sted. Med otte ugers høring er der rigelig tid til at der kan komme gode høringssvar. Og vi læser svarene og bearbejder dem, inden vi går videre med sagen, fastslog Klaus Svensson (S).


Nyhedsoverblik