Hvis du synes, at historietimerne ville være mere spændende, hvis de foregik på engelsk, kan du måske overveje at søge ind på Maribo Gymnasium til næste år.
Fra næste sommer vil gymnasiet nemlig tilbyde en international studieretningslinje, hvor knap halvdelen af undervisningen foregår på engelsk.
I Maribo finder man i forvejen Danmarks eneste internationale folkeskole, som forældre har taget godt imod.
Jeg har en række lærerkræfter, som er helt oplagte i forhold til det her
- Vi kan jo se, at Lolland International School har haft rigtig god søgning, ikke mindst som følge af hele Femern Bælt-projektet, fortæller Michael Levy Bruus, der er rektor på Maribo Gymnasium.
- Flere af de elever begynder på et eller andet tidspunkt at nærme sig en alder, hvor man bliver færdig med grundskolen. Der kunne vi godt tænke os, at de elever kan fortsætte deres skolegang på Lolland, fortæller Michael Levy Bruus.
Vil tilbyde ekstra sprogkursus
Det er kun få måneder siden, at Lolland International School blev godkendt til at udvide elevantallet fra 100 til 120. Flere nye elever er nemlig startet på skolen, hvilket primært er børn af udenlandske forældre.
Netop disse elever er dem, som Maribo Gymnasium har i tankerne, mens den nye studieretning er på tegnebrættet. Eleverne behøver dog ikke at være internationale, før de kan søge om optagelse på den nye studieretning.
Tilbuddet henvender sig i lige så høj grad til elever med dansk som modersmål, der drømmer om at bo og arbejde i udlandet eller arbejde i internationale virksomheder.
- Vi tænker, at de elever, som kommer med dansk som modersmål, de vil få et ekstra kursus i Cambridge-engelsk, så vi løfter deres engelskniveau. De elever, som kommer med en udenlandsk baggrund, vil vi give et danskkursus, forklarer rektoren.
- Flere af dem vil jo have gået et antal år på Lolland International School, så de vil jo have haft dansk tidligere.
Kræver dispensation
Den nye studieretning kræver en dispensation fra Undervisningsministeriet, hvilket Maribo Gymnasium efter planen vil ansøge om i løbet af de kommende uger.
Derudover har gymnasiet valgt først at udbyde studieretningen fra næste år, da de gerne vil planlægge det bedst mulige tilbud, forklarer Michael Levy Bruus.
- Jeg har en række lærerkræfter, som er helt oplagte i forhold til det her og som rigtig gerne vil og synes, det lyder spændende. Så det er et enormt interessant projekt. Hvor mange elever der så vil være, som er interesseret i det, det må vi jo se.
- Vores forhåbning er, at vi vil have måske 20 eller måske flere elever, som vil være interesseret i det.
Udover en masse undervisning på engelsk skal alle eleverne også have tysk som obligatorisk fag på studieretningslinjen.