Det var tydelig glæde blandt størstedelen af aktionærerne i Lollands Bank, efter de tirsdag aften afværgede en lille gruppe aktionærers planer om at sælge banken.
Ved en ekstraordinær generalforsamling tirsdag aften i Nakskov Idrætscenter stemt aktionærerne klart nej til et forslag om at afsøge markedet for en køber.
Hvorfor skulle vi give nogle investorer frit lejde? Nej, nej. Den går ikke
Hele 700 aktionærer var mødt op og godt 1.900 havde givet fuldmagt til, at andre kunne stemme på deres vegne. Og flertallet - 2.543 aktionærer med 398.960 stemmer - sagde nej tak til forslaget.
Der var blot 41 aktionærer med 141.206 stemmer, der stemte ja.
Antallet af fremmødte var rekord, og glæden var tydelige blandt størstedelen af aktionærerne.
- Jeg er tilfreds med resultatet, og det er vigtigt, at Lolland har en bank, og det bliver holdt hernede, som de forskellige mennesker på talerstolen sagde, siger Kirsten Ege, fra Roskilde og aktionær i Lollands Bank.
Artiklen fortæstter under billedet.
Per Vengtoft, der er fra Vordingborg og aktionær i Lollands Bank, stemte også imod.
- Hvorfor skulle vi give nogle investorer frit lejde? Nej, nej. Den går ikke. Vi skal bevare det lokale, du kan gå ind i banken i Vordingborg, eller hvor den nu ligger og få nogle rede penge, det kan du ikke andre steder, siger han.
Han bakkes op af Kurt Black Jensen fra Søllested og aktionær i Lollands Bank.
- Vi vil gerne bevare det lokale islæt, som vi har her, og det, synes vi, at banken står for. De gør det rigtig godt lokale, så det hylder vi. Vi har været kunde i rigtig mange år, og det vil vi gerne blive ved med at være, siger han.
Bestyrelsen og borgmesteren frygtede et salg
Bestyrelsen har frygtet, at et salg ville kunne betyde, at banken ikke ville have så meget opbakning i lokalsamfundet.
Den bekymring har også været delt af Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S).
Jeg frygter, at hvis den bliver solgt, så går der et halvt år, og så står der ikke Lollands Bank længere
- Jeg frygter, at hvis den bliver solgt, så går der et halvt år, og så står der ikke Lollands Bank længere, sagde han forud for generalforsamlingen til TV ØST.
Han mener, at området gang på gang har tabt, når der har været centraliseringer inden for det offentlige, og at et salg ville kunne betyde tab af arbejdspladser, hvis der blev skåret i antallet af filialer.
Artiklen fortsætter under billedet.
Men det mulige salg blev afværget, og det vækker glæde i bestyrelsen.
- Uden at skal prale så synes jeg, at det er klap på skulderen til bestyrelsen og selvfølgelig den daglige ledelse og medarbejderne, at aktionærerne påskønner deres arbejde, og de tror på, når vi siger, at vi godt kan klare os uden en storaktionær, og så er det op til os at bevise, at det er rigtigt, siger Preben Pedersen, bestyrelsesformand i Lollands Bank.
Aktionær bag forslag ærgrer sig
De fem aktionærer bag forslaget om at sælge Lollands Bank var NK Invest ApS, MH Investments ApS, Formue Nord Markedsneutral A/S, Jean Marcel Dühring og Hans-Jürgen Jensen Holding ApS.
Jeg vil sige på aktionærernes vegne og hele den rationelle del af mig, at jeg ærgrer mig over, at vi ikke får muligheden for at få et bud
Michael Hove, MH Investments ApS og aktionær i Lollands Bank, ærgrer sig over tirsdagens udfald.
- Jeg vil sige på aktionærernes vegne og hele den rationelle del af mig, at jeg ærgrer mig over, at vi ikke får muligheden for at få et bud, siger Michael Hove, MH Investments ApS og aktionær i Lollands Bank, og fortsætter:
Artiklen fortsætter under billedet.
- Men efter at have oplevet noget nær 1.000 mennesker hernede, hvor følelsesladet de var, og hvor stor lokal opbakning, der er, så synes jeg, at det her været en meget fair proces, og jeg glæder mig fortsat over at være aktionær i en bank, der tjener rigtig godt med penge og drives godt.
Lollands Bank har seks filialer på Lolland, Falster og Sydsjælland. Der er mere end 27.000 kunder.