Her knækker ledighedskurven

For tre år siden var der mere end dobbelt så mange langtidsledige i Næstved. Udviklingen er vendt, og hos en af byens store arbejdspladser glæder man sig over at bidrage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I løbet af de seneste tre år er antallet af langtidsledige i Næstved Kommune mere end halveret. Samtidig er antallet af lønmodtagere i kommunen rekordhøjt.

Mens der i år er 146 langtidsledige, var tallet tilbage i 2021 327, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Samtidig følger kommunen landsgennemsnittet med en ledighed på 2,88 procent mod 2,90 procent i hele landet.

Ifølge kommunen selv skyldes det, at man i Center for Arbejdsmarked arbejder aktivt med at få ledige borgere i varig beskæftigelse. Det sker ofte via opkvalificering, hvilket kan være kurser eller praktikforløb.

Læs også
Teenagedrenge erkender at have sat ild til Vemmelev Skole
Læs også
Teenagedrenge erkender at have sat ild til Vemmelev Skole

Fra deltid til fuld tid

Hos Bauhaus i Næstved har man gode erfaringer med at samarbejde med Næstved Kommune, der løbende henviser ledige borgere til byggevarehuset.

- Kommunen er virkelig god til at finde en vej for den enkelte borger og gennem den dialog, vi har finder vi nogle muligheder, der gør, at kandidaterne får lov til at udfolde sig, siger Dennis Wolthers, der er varehuschef i Bauhaus Næstved til TV2 ØST.

De fleste af medarbejderne, der kommer fra ledighed, er særdeles taknemmelige og loyale.

- Mange er begyndt på deltid hos os, men er siden blevet ansat på fuld tid. Det er helt fantastisk at være med til at skabe noget med de her mennesker. Når vi giver folk en chance, kommer det tifoldigt tilbage, siger Dennis Wolthers.

Læs også
Grønt energianlæg er 2,5 år forsinket - men naturfredningsforening fastholder sin klage
Læs også
Grønt energianlæg er 2,5 år forsinket - men naturfredningsforening fastholder sin klage

Færre penge til området

Også formanden for Næstveds beskæftigelses- og rekrutteringsudvalg Charlotte Roest (S) glæder sig over resultaterne.

- Det er noget, vi har arbejdet politisk og strategisk med i hele perioden. Det er det, der bærer frugt nu. Det kommer også af, at vi har et godt samarbejde med Næstveds mange virksomheder og med a-kasserne. Det er ikke bare nogens ære, det her. Det er det fine samarbejde, vi har, siger hun til TV2 ØST. 

Udviklingen betyder ikke blot, at de enkelte borgere kan glæde sig over at være i beskæftigelse, men det kan også mærkes i kommunens økonomi. 

Beskæftigelses- og rekrutteringsudvalgets rammebudget bliver således reduceret med tre millioner kroner fra næste år.


Nyhedsoverblik