Trods regn og blæst var mange taget en tur i Borgnakke Skoven denne søndag.
Her kunne de se nærmere på en kommende skovgravplads og selv vælge, hvilket træ, de ville begraves under, når den tid engang kommer.
- Vi er glade for at gå ude i naturen og tæt på vandet, så det, synes jeg, er perfekt. Det er lige det, vi ønsker. Så vi er meget glade for at kunne komme og se det, siger Søren Johnsen.
Det er ærgerligt, at der skal stå et eller andet gravsted, som bare ligner noget, der ikke er så pænt. Så er det rarere at være ude i anemonerne
Han besøgte den kommende skovbegravelsesplads sammen med sin kone Evy Johnsen. Ægteparret fra Karrebæk er kommet meget i skoven og bruger den fortsat til at gå og cykle ture i.
- Og så kan man lige så godt også ende herude, hvor man synes, der egentlig har været meget rart at være, siger Evy Johnsen.
Hun synes, at en gravplads i skoven er et godt alternativ til et gravsted på en kirkegård, som deres børn ville være nødt til at passe.
- Det har de unge mennesker ikke tid til i dag. Så synes jeg, det er ærgerligt, at der skal stå et eller andet gravsted, som bare ligner noget, der ikke er så pænt. Så er det rarere at være ude i anemonerne, siger Evy Johnsen.
Artiklen fortsætter under billedet.
Under dagens rundvisning fandt mange familier deres helt eget træ, som de kan blive begravet ved.
Det gjorde Evy og Søren Johnsen også.
- Der er lyst. Solen kan skinne ned. Det er lækkert, siger Søren Johnsen om det træ han og Evy Johnsen valgte.
Trosretning betyder ikke noget
Det var greve Carl-Christian Von Scheel-Plessen fra Saltø Gods ved Næstved, der viste de interesserede rundt på den kommende gravplads.
Han ejer skoven og fortæller, at der allerede er kommet en del henvendelser fra interesserede, der gerne vil have deres urne nedsat i skovbunden.
Artiklen fortsætter under billedet.
- Vi har fået cirka 12 henvendelser fra folk, som er konkret interesserede i at booke en plads eller reservere et gravsted, siger greven.
Han fortæller, at alle trosretninger vil kunne komme i jorden på skovgravpladsen, men understreger, at den ceremoni, man afholder i forbindelse med urnenedsættelsen, skal respektere, at andre har deres gravpladser i skoven.
Kan muligvis åbne i januar
Skovejeren har været i gang siden marts, hvor et flertal i Teknisk Udvalg i Næstved Kommune sagde ja til projektet.
Det vil blive kommunen, der forpagter jorden og som sikrer, at gravpladsen ikke pludselig bliver erstattet af en ny idé, og nu mangler Saltø Gods kun en godkendelse fra Kirkeministeriet.
- Næstved kommune har besluttet, at de gerne vil have og gå i gang med skovbegravelser. Men nu skal vedtægterne også godkendes, siger Carl-Christian Von Scheel-Plessen.
Artiklen fortsætter under billedet.
Lige så snart godkendelsen er i hus vil de åbne gravpladsen.
- Jeg tror, det bliver til januar måned, hvis godkendelsen falder på plads inden jul. Så vil vi indvie i januar måned, siger greven.
Der vil være plads til mellem 1.000 og 1.500 urner på de to et halvt hektar, der er udpeget til gravplads. Man kan booke en enkeltplads, en dobbeltplads eller en familieplads i skoven, hvor urnerne kan sættes i jorden.
VIDEO: Se eller gense indslaget fra marts i år, hvor Saltø Gods lige havde fået godkendelse af Teknisk Udvalg i Næstved Kommune.