50 firbensunger blev onsdag sat ud i et område tæt på Molslinjens færgekaj ved Sjællands Odde.
Det var netop i dette område, deres forældre blev indfanget for flere måneder siden.
Det skete i forbindelse med, at Molslinjen skulle udvide vejen fra havnen på Sjællands Odde med et ekstra spor. Der var dog et kriterie - Molslinjen skulle indsamle de fredede markfirben, der boede i området.
Markfirbenene blev givet et hotelophold, som de har udnyttet til at yngle.
Og sådan blev 20 markfirben til 70. Forældrene skal først genudsættes om et år, så de får endnu mere tid til at formere sig på hotellet.
Igennem hele processen har biolog og padde-ven, Lars Briggs passet på firbenene. Han har levet af at beskytte firben og deres habitater i 30 år.
Han har været med hele vejen - fra de blev samlet op i et terrarie, til onsdag, hvor ungerne blev lukket ud.
- Det er en god følelse at få firbenene ud, sagde han.
Nye firbene-faciliteter
Der er blevet lavet et nyt område til firbenene, og det er ikke et billigt projekt, fortæller kommunikationschef ved Molslinjen, Jesper Maack.
- Vores omkostninger ved det her ligger lige i underkanten af en halv million kroner, siger han.
Men så er der også 2500 kvadratmeter luksus firbene-bolig - med sand, sten, vegetation og sydvendte skråninger. Det er fordi disse markfirben er en såkaldt bilag-4-art.
- Hvis man laver et byggeprojekt, så skal arterne have det bedre, efter man har bygget, end før. Men hvis markfirbenene har det godt her, så kommer der ofte også mange græshopper, sommerfugle og blomsterplanter. Det er til glæde for det økosystem, siger Lars Briggs.
I sidste ende har denne vejomlægning været gavnlig for både bilister og firben, mener kommunikationschef ved Molslinjen, Jesper Maack.
- Det har bestemt været pengene værd for naturen. Problemet var, at trafikken klumpede sig, når folk kørte fra færgen, så derfor ville vi gerne have en lidt bredere vej, så det gik lidt nemmere, så nu har bilisterne det også godt, siger han.