Anneberg Kulturpark har ledt efter en, der kunne bespise deres gæster, og nu har de fundet manden.
- Det er den bedste mand til opgaven. Han er både kendt i Odsherred og i Danmark. Og så er han så behagelig at arbejde sammen med, fortæller ejeren af Anneberg Kulturpark, Gitte Klausen.
Manden, som får roser af ejeren, er Claus Henriksen. I december 2020 stoppede han som køkkenchef på Dragsholm Slot, og nu har kokken så fundet sit nye projekt.
Claus Henriksen er et navn indenfor den gastronomiske verden
I løbet af de næste par måneder åbner han sit eget køkken og restaurant MOTA. Et projekt, han glæder sig til at kaste sig ud i.
- Det er lidt et sindssygt projekt, og det passer nok meget godt til mig. Jeg kender ikke nogen, der har lagt så meget energi som Gitte og jeg i at bygge en restaurant på et hospital. Det kan ikke andet end at blive sjovt, fortæller kokken.
Lokale råvarer
Claus Henriksen har flere ansættelser på store restauranter på sit CV. Han har tidligere arbejdet på Noma, Formel B, Søllerød kro og senest på Dragsholm Slot, som i 2017 fik tildelt en Michelin-stjerne.
Artiklen fortsætter under billedet
Hans kommende restaurant vil have fokus på råvarer, der er dyrket eller hentet i lokalområdet. Og den personlige relation til de lokale producenter vægter højt for kokken i Anneberg Kulturpark
- Hvorfor er det interessant at være i Odsherred? Det er det, fordi vi producerer fødevarer. Vi har for mit vedkommende nogle af de bedste landmænd og nogen, som producerer masser af fantastisk kød. Det vil jeg gerne sætte fokus på, fortæller Claus Henriksen.
Det er planen at udvikle forskellige koncepter i kulturparken, som blandt andet indebærer en gourmetoplevelse. Her bliver det første skud på stammen restaurant MOTA.
Et Boost til hele parken
Anneberg Kulturpark ligger syd for Nykøbing Sjælland og er omkranset af skov og fjord.
Parken huser flere arbejdende kunstnere, fødevarevirksomheder, snedkeri, museer og naturformidling.
Og ejeren af parken er sikker på, at tilgangen af restauranten vil have en effekt på de eksisterende aktiviteter.
Artiklen fortsætter under billedet
- Det bliver et kæmpe boost af alle de andre aktiviteter, som vi har heroppe. Claus Henriksen er et navn indenfor den gastronomiske verden. Med ham kan vi trække folk fra København og måske endda fra udlandet, når vi må åbne, siger Gitte Clausen.
Restauranten flytter ind i parkens forsamlingsbygning med all-round servering hele dagen.