Flere tusinde har søgt ind på ny lægeuddannelse

Den nye lægeuddannelse har fået flere tusinde ansøgninger. Chef for lægeuddannelsen håber, de nye studerende kan hjælpe den pressede region.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den nye lægeuddannelse i Region Sjælland har fået flere ansøgere, end der er plads til. 

I alt har 3.233 ansøgere søgt ind på lægeuddannelsen i Region Sjælland, som har til huse hos Sjællands Universitetshospital Køge.

quote Det, at vi får dem forankret så tidligt som muligt, og tidligere end hvad vi nogensinde har haft mulighed for før, det håber vi gør, at de bliver.

Marit Buccarella, chef for lægeuddannelsen, Region Sjælland

Ud af ansøgerne har 350 ønsket uddannelsen som deres første prioritet, hvilket er mere end de 110 studerende, der kan optages årligt.

Det glæder Marit Buccarella, der er chef for lægeuddannelsen.

- Dels er vi jo rigtig glade. Det betyder, at vi har en oplevelse af, at der er en stor interesse for at blive uddannet i Region Sjælland, nu hvor muligheden er der, siger hun. 

Region Sjælland har længe haft udfordringer med at få læger nok til de mange borgere, der har brug for det.

Regionen er den region med færrest læger per 1000 indbyggere, og den region med færrest læger, hvor behovet er størst.

Vil have de studerende til at blive

Ifølge Region Sjælland viser erfaringerne fra andre steder i landet, at det er op mod otte ud af ti læger, som bliver i den region, de har læst medicin.

Derfor håber Marit Buccarella, at de mange nye studerende vil blive i området, mens de studerer, og når de har gjort deres uddannelse færdig. 

- Vi vil gerne have dem til at blive under deres uddannelse. Det vil give bedre forudsætninger for, at de bliver efter endt uddannelse og arbejder som læger og speciallæger i regionen, siger Marit Buccarella.

Og med en ny lægeuddannelse i regionen er forudsætningerne nu bedre end hidtil.

- Det, at vi får dem forankret så tidligt som muligt, og tidligere end vi nogensinde har haft mulighed for før, det, håber vi, gør, at de bliver. 

Tidligere har det kun været muligt at tage kandidatuddannelsen i Region Sjælland, og med bacheloruddannelsen bliver det altså først nu muligt at tage en hel lægeuddannelse i regionen. 

Læs også
Ny lægeuddannelse skal redde presset region
Læs også
Ny lægeuddannelse skal redde presset region

Samtidigt er forhåbningen, at flere af ansøgerne allerede bor i regionen. Det vil nemlig give bedre forudsætninger for, at de bliver efter endt uddannelse. 

- Al erfaring viser, at når man først har etableret sig i forbindelse med sin uddannelse og finder et sted at bo og måske får etableret en familie, er det rigtig svært at skulle flytte et andet sted hen, siger hun.

Første optag nogensinde

Af de 110, der bliver optaget på uddannelsen, begynder 55 studerende efter sommerferien, mens de resterende begynder studiet i vinterhalvåret.

Det er første gang, der optages bachelorstuderende på lægeuddannelsen i Region Sjælland, og der vil ifølge Marit Buccarella blive lagt stor vægt på, at de kliniske ophold, som er en stor del af lægeuddannelsen, bliver af høj kvalitet.

Læs også
3.700 patienter står uden læge - kræver handling fra regionen
Læs også
3.700 patienter står uden læge - kræver handling fra regionen

- Vi lægger vægt på, at de studerende får mulighed for at komme ud på de sygehuse i regionen, hvor de godt kunne tænke sig at være, og lærer stederne at kende, siger hun.

Det, mener hun, vil give de kommende læger en form for forankring i området samt et bredt kendskab til borgerne. Derudover giver uddannelsen særlige muligheder, når det kommer til at prøve kræfter af i det virkelige arbejdsliv, fortæller Marit Buccarella. 

- I Region Sjælland er der mulighed for at blive fagligt udfordret og fagligt yderligere klædt på. Når vi spørger de studerende, der er i regionen i forvejen, siger de, at de får lov til meget i forhold til, hvad man ville få lov til på en klinik i hovedstaden, siger hun. 

Selvom den nye uddannelse ligger i Køge, vil undervisningen delvist foregå på Københavns Universitet.

Tidligere på året talte TV2 ØST med Tanja Wriedt, der har valgt lægeuddannelsen i Køge, fordi hun mener, den giver gode jobmuligheder og tæt patientkontakt. Den artikel kan du læse her


Nyhedsoverblik