Det skriver Danske Regioner i en pressemeddelelse.
Tidligere kunne patienter med dobbeltdiagnoser komme i klemme mellem den regionale psykiatri og den kommunale rusmiddelbehandling, fordi patienterne skulle navigere mellem to behandlingssystemer.
Med det nye tilbud er behandlingen nu samlet i regionerne, og patienter vil få en samtidig behandling på samme lokation af de samme behandlere, fremgår det.
- Det at vi samler indsatsen vil give mere kontinuitet og sammenhæng i behandlingsforløbet og dermed bedre resultater til gavn for nogle af vores mest sårbare patienter og for deres pårørende, udtaler formand for psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner, Jacob Klærke.
Det anslås, at omkring 9.200 personer udgør målgruppen for dobbeltdiagnosetilbuddet, men det reelle tal kan ifølge VIVE være betydeligt højere.
Aftalen om det nye dobbeltdiagnosetilbud blev indgået i 2023 som en del af økonomiforhandlingerne mellem regeringen, KL og Danske Regioner.
Implementeringen af tilbuddet sker gradvist fra 1. september 2024 frem til og med 2027, og der vil være en tæt faglig opfølgning, herunder systematisk dataindsamling.