Region, læger og borgmester er uenige om lægevagt-service i Ringsted

Der er ikke blevet dårligere service ved lægevagten i Ringsted, slår den koordinerende vagtchef fast. Borgmesteren er ikke enig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Servicen er ikke blevet ringere. Det mener jeg ikke.

Sådan lyder svaret fra koordinerende vagtchef for vagtlægerne i Region Sjælland, Niels Madsen, på spørgsmålet om, hvorvidt borgerne får ringere service fra vagtlægen i Ringsted fremover.

1700 patienter skifter læge
Læs også
Borgmester til regionen: - Hvorfor sparer I på lægevagten?
1700 patienter skifter læge
Læs også
Borgmester til regionen: - Hvorfor sparer I på lægevagten?

I sidste uge skrev Dagbladet Ringsted, at lægevagtordningen i byen er blevet indskrænket fra og med 1. juli, så der ikke længere er fast bemanding på Knud Lavard Centeret. I stedet vil vagtlægen komme kørende, når der er patienter, der har brug for det, skrev avisen og påpegede, at det i praksis vil betyde, at patienter oftere vil blive sendt til lægevagten i Køge, Roskilde eller Slagelse. 

Det bekymrer både borgmester Henrik Hvidesten (V) og flere borgere, men der er altså ikke noget at være bekymret for, siger Niels Madsen.

- Lægevagten er jo ikke lukket ned. Der er stadig faste tider, hvor man kan blive konsulteret i Ringsted. Vi har minimeret tiden lidt, men det er, fordi den var overdimensioneret før, siger han.

Ventede lang tid på læge

Borgmester Henrik Hvidesten er dog ikke enig i, at der ikke er sket en serviceforringelse.

- Forringelsen ligger i, at der ikke længere sidder en læge fast på Knud Lavard Centret. Så der kan gå forholdsvis lang tid, før der kommer en læge ud til konsultationsstedet. Så derfor vil nogen sandsynligvis blive sendt andre steder hen. Og det er den serviceforringelse, som ikke er tilfredsstillende, siger han.

heino.sub_.03.jpg
Læs også
Opråb fra lægeformand: Regionens lægevagt balancerer på kanten af overlevelse
heino.sub_.03.jpg
Læs også
Opråb fra lægeformand: Regionens lægevagt balancerer på kanten af overlevelse

Og Henrik Hvidesten har allerede selv oplevet ændringen som en serviceforringelse, fortæller han. I weekenden havde hans familie brug for lægevagten og fik visiteret en tid i Ringsted. 

- Der var flere, der var blevet visiteret til en tid i Ringsted den dag. Lægen kom først tre kvarter, efter den første havde tid. Det er ikke lægens skyld, for han havde nok at se til, men det er et udtryk for, at der mangler læger til at tage sig af lægevagten, siger borgmesteren.

Men der er jo netop ikke nok læger. Så hvad skal man ellers gøre?

- Så må Region Sjælland jo stå på mål for, at der mangler læger, og derfor må man ændre servicen. Der er en udfordring med at rekruttere læger til Region Sjælland. Den udfordring er jeg helt med på. Jeg synes så bare, at det er et ærgerligt sted at spare, at det går ud over den faste lægevagt i Ringsted.

Forstår ikke regionens svar

Henrik Hvidesten har bedt Region Sjælland svare på, hvilken beslutning regionen har truffet om lægevagten i Ringsted og på hvilken baggrund. Og i et brev svarer koncerndirektør Lone Ussing Lindsby:

Læs også
Vagtlægeflugt breder sig til Region Sjælland: 22 har sagt op
Læs også
Vagtlægeflugt breder sig til Region Sjælland: 22 har sagt op

- Ringsted er bemandet som en af fem ad hoc-åbne konsultationer. En ad hoc-konsultation er en konsultation, der ikke er åben i et på forhånd fastsat tidspunkt, men hvor patienterne ad hoc kan visiteres til en given konsultation på et fastsat tidspunkt og dér mødes med en kørende læge efter visitators vurdering, skriver hun. 

- Der er ingen ændringer i Ringsteds status som ad hoc-konsultation, og dermed den service Ringsted-borgeren vil modtage fra lægevagten.

Men det forstår borgmesteren ikke.

- Når der før sad en fast læge på stedet, og der ikke gør det mere, så er det for mig at se en ændring. Det er en serviceforringelse, siger han.

Henrik Hvidesten har derfor bedt Region Sjælland uddybe svaret.


Nyhedsoverblik