200 gratis sjusser og Tessa på programmet er blot nogle af de ting, natklubberne har planlagt her første weekend, hvor de kan holde åbent for festglade gæster til langt ud på natten.
Det er ingen overraskelse, at natklubberne glæder sig til for første gang siden marts 2020 at kunne åbne op for, at gæsterne endnu en gang kan indtage dansegulvet.
Det er super fedt, vi har jo ventet i halvandet år på at komme i gang igen
- Vi har det godt og er spændte. Jeg tænker, vi får travlt den næste måned. Det betyder rigtig meget at komme i gang igen, siger bestyreren hos Nattoget i Slagelse, Frederik Gustav Sørensen.
- Det er super fedt. Vi har jo ventet i halvandet år på at komme i gang igen. Vores personale har også glædet sig til, at vi bliver en ordentlig natklub igen, i stedet for den her barlignende ting vi har haft i mellemtiden, siger Oliver Ziegler, der er bestyrer hos Club Harlekin i Holbæk.
På Nattoget i Slagelse kan de første 200 gæster derfor nyde gratis sjusser og på Kalas Club i Nykøbing Falster kan op til 1.200 gæster opleve Tessa åbne klubben med et brag.
Flere steder har de også haft travlt de seneste par uger med at gøre lokalerne klar til endnu engang at kunne fungere som natklub.
- Vi har noget lys, en ismaskine og en røgmaskine, der er gået i stykker efter halvandet års stilstand, så det har vi lige skullet fikse, fortæller Oliver Ziegler fra Club Harlekin.
Og interessen for nattelivets åbning har klubberne tydeligt kunnet mærke. Alle borde på både Kalas Club, Club Harlekin og Nattoget er udsolgt.
Klubberne opfordrer derfor også gæsterne til at komme i god tid og at have styr på coronapasset, som stadig skal fremvises frem til 10. september.
Natteravne forventer mange nybegyndere
Natteravnene i Slagelse glæder sig også til endnu en gang at kunne møde de unge mennesker i nattelivet. Det er nemlig også første gang siden Danmark lukkede, at de kan komme ud og hjælpe de unge.
Og i den anledning har de taget lidt ekstra godter med til de festglade unge.
- Vi er på gaden fra klokken 24 til 04, og i dagens anledning vil alle, vi møder på gaden, få en slikkepind. Slikkepinde er et kæmpe hit for de unge, det lyder utroligt, men det er de, siger Bill Krogh, der er formand for Natteravnene i Slagelse.
Til weekenden har de hos Natteravnene forberedt sig på en helt særlig målgruppe, som de forventer at møde mange af, eftersom bylivet har været lukket i så lang tid.
- Vi forventer, at der kommer rigtig mange nybegyndere, som først nu kan begynde at gå i byen. Efter nattelivet har været lukket i over 500 dage, er der mange nye 18-årige, der kommer i byen, siger Bill Krogh.
Artiklen fortsætter under billedet.
Derfor har Natteravnene i Slagelse forberedt at gå flere runder i for eksempel baggårde for at sikre, at der ikke ligger personer, der har fået lidt for meget at drikke.
Politiet retter atter fokus mod natklubberne
Hos regionens to politikredse forventer de at se mange mennesker i nattelivet. Derfor har de begge igen rettet fokus mod nattelivet, som før corona lukkede for klubberne.
Så sker det en gang imellem, at der er nogle, der får lidt for meget at drikke
Men ingen af politikredsene forventer ekstra ballade.
- Grundlæggende forventer vi en masse glade mennesker, som er glade for, at nattelivet igen er åbnet. Og så sker det en gang imellem, at der er nogle, der får lidt for meget at drikke og ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Det er vi selvfølgelig også klar på, siger Kim Lech, der er leder af Operativ Efterforskning hos Midt- og Vestsjællands Politi.
Sygehus indsætter ekstra personale
På skadestuen og akutafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus har de også gjort en ekstra indsats op til weekenden.
Selvom de har haft travlt på de to afdelinger hele sommeren, forventer de nu både på grund af weekendens Døllefjelde-Musse Marked og nattelivets åbning, at der vil blive brug for ekstra hænder hen over weekenden.
Personalet har derfor taget ekstra vagter, så flere er klar til at tage imod personer, der har brug for hjælp.
- Når folk skal ud og slå sig løs, så er der jo en risiko for, at nogle kommer til skade. De falder og slår sig, falder på cyklen, eller nogle kommer måske op og slås, siger Tom Hansen, der er ledende oversygeplejeske på akutafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus.
Dog forventer han, at Døllefjelde-Musse Markedet med deres samarit korps selv kan håndtere flere af sagerne.
En anden afledt effekt af nattelivets åbning kan mærkes hos Royal Unibrew i Faxe.
Her har de derfor måttet øge produktionen af blandt andet alkoholdrikkene Mokai, Shaker og Nohrlund. Efterspørgslen på drikke som disse er nemlig stigende i forbindelse med, at gæster igen kan slå sig løs på dansegulvene.
- Vi glæder os over, at vores kunder endelig efter 18 måneder kan åbne igen. Derfor har der selvfølgelig været mange barer, køleskabe og fadølshaner, der skulle fyldes op, siger Kasper Ryttersgaard, der er direktør for Royal Unibrew Danmark og tilføjer:
- Vores chauffører møder en sindssyg positiv stemning, og de er glade for endelig at kunne bakke bilen til og levere vores varer.
Hvilke restriktioner er udløbet - og hvad gælder stadig?
Disse restriktioner udløb 1. september:
- Krav om coronapas ophører på indendørs serveringssteder (herunder restauranter og barer) samt ved kulturarrangementer (herunder teatre og spillesteder) med 500 eller flere tilskuere.
- Kravet ophører også i indendørs bade- og legelande, spillehaller, kasinoer, fitnesscentre, hos frisøren og i andre liberale erhverv.
- Barer, caféer og andre lignende serveringssteder må holde åbent efter klokken 02.00.
- Forsamlingsforbuddet på 500 personer indendørs og udendørs afskaffes.
Disse restriktioner udløber 10. september:
- Der vil ikke længere gælde krav om coronapas på natklubber, diskoteker og lignende. I den oprindelige genåbningsaftale skulle gæster i nattelivet og ved visse større arrangementer have brugt coronapas frem til 1. oktober.
- Modellen for automatisk nedlukning af kommuner og sogne ophører.
Fortsatte anbefalinger:
- Selv om restriktioner falder bort, vil de danske sundhedsmyndigheder fortsat have anbefalinger omkring coronavirus. Det kan for eksempel være i forhold til isolation for nære kontakter til smittede.
Kilde: Coronasmitte.dk, Sundhedsministeriet.