- Jeg tror, de elsker os, siger køkkenchef efter Michelin-stjerne

Ved den årlige uddeling af Michelin-stjerner beholdt alle tre Michelin-restauranter i TV2 ØSTs sendeområde deres ene stjerne, og det skulle fejres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

quote Nu skal vi ud og give den gas alle sammen

Claus Henriksen, Køkkenchef, Restaurant MOTA, Nykøbing Sjælland

Det er mandag aften i den finske hovedstad Helsinki.

Men ikke en mandag som de fleste for Claus Henriksen.

- Jeg tror, det bliver meget vådt i aften. Jeg synes, jeg kan dufte, at der er nogen, der skal have Gin og Tonic hele natten, siger Claus Henriksen, der er køkkenchef på Restaurant MOTA i Nykøbing Sjælland og tilføjer:

- Ikke ensbetydende med det er mig.

Restaurant MOTA åbnede i november 2021.
Restaurant MOTA åbnede i november 2021. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Den årlige uddeling af den mest prestigefulde stjerne for gourmetrestauranter, Michelin-stjernen, er netop blevet afholdt i den finske hovedstad.

Claus Henriksen fik ved uddelingen at vide, at han og Restaurant MOTA beholder deres ene stjerne.

- Jeg tror, de elsker os, fordi vi er totalt originale, lyder det fra Claus Henriksen.

Både glæde og skuffelse

De to andre Michelin-restauranter i TV2 ØSTs sendeområde beholder også deres ene stjerne.

Der er tale om Hotel Frederiksminde i Præstø og Dragsholm Slot Gourmet i Hørve.

Dragsholm Slot Gourmet ligger ligesom Restaurant MOTA i Odsherred og kan endnu en gang bryste sig af en Michelin-stjerne.
Dragsholm Slot Gourmet ligger ligesom Restaurant MOTA i Odsherred og kan endnu en gang bryste sig af en Michelin-stjerne. Foto: Flemming Gernyx, Dragsholm Slot

Andre danske restauranter havde dog håbet på mere.

- Der er nogle, der er blevet skuffede over, at de ikke har fået nummer to stjerne eller en grøn stjerne, fortæller Claus Henriksen og fortsætter.

- Vi har alle sammen lige grædt, men efter det er vi alle okay, og nu har vi en fest.

Odsherred i sjælen

Selvom det er tredje gang, at Restaurant MOTA modtager en Michelin-stjerne, så er det bestemt ikke noget, Claus Henriksen tager for givet.

- Man er altid i tvivl om, man laver det rigtige, for der er jo ikke en facitliste for det her, siger han.

Restaurant fokuserer på lokale råvarer.
Restaurant fokuserer på lokale råvarer. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Han kommer selv fra Odsherred, og er stolt af at Odsherred igen i år har både Restaurant MOTA og Dragsholm Slot Gourmet med i Michelinguiden.

- Min restaurant er jo en afspejling af Odsherred. Jeg køber så meget lokalt som overhovedet muligt, siger han og tilføjer:

- Man siger, du er, hvad du spiser, men hos os spiser du, hvad vi er.

Aften uden hæmninger

Nu kan Claus Henriksen se frem til endnu et år med stjernedrys på restauranten, hvor han skal forsøge at fortsætte succesen.

Læs også
Michelinstjerne til nystartet restaurant: - Folk fra den store verden kigger nu ind på Odsherred
Læs også
Michelinstjerne til nystartet restaurant: - Folk fra den store verden kigger nu ind på Odsherred

- Jeg tror bare, at hvis du er dig selv og lader det stråle igennem, så tror jeg, det lykkes. Det er det jeg tror på, understreger han.

Men før arbejdet kan fortsætte, så skal der i aften være fest i Helsinkis gader.

Læs også
26-årig overtager mejeri med Michelin-leverancer
Læs også
26-årig overtager mejeri med Michelin-leverancer

- Nu skal vi ud og give den gas alle sammen. Alle sidder på knæ, fordi de er trætte, men nu skal vi lige gøre vores arbejde færdigt heroppe, som man siger, fortæller Claus Henriksen og tilføjer:

 - Og så i morgen, så starter vi forfra igen.


Nyhedsoverblik