Nedlukningen er slut - nu tager selskabsbranchen løbeskoene på

Forsamlingshusene og selskabslokalerne ruster sig til en travl vinter og en meget travl sommer, lyder meldingen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg tror ikke, at vi får travlt her og nu. Folk skal jo lige have lidt tid til at invitere gæster. Men så tror jeg at vi får rigtig travlt.

Sådan siger Kim Nielsen, der er forpagter af Ubby Kultur- og Forsamlingshus i Ubby ved Kalundborg.

Han lever af at afholde fester og arrangementer, og er en af de mange i selskabsbranchen, der har været tvangsnedlukket den seneste tid på grund af de mange corona-syge.

Læs også
Aftenskole lettet over lempelser: - Nu skal det tabte indhentes
Læs også
Aftenskole lettet over lempelser: - Nu skal det tabte indhentes

- Sidst vi åbnede op igen endte vi med at have meget travlt. Næsten for travlt til, at jeg har lyst til at have det igen, Men jeg tror ikke, at det bliver så slemt i denne omgang. Vi har trods alt kun været lukket ned i to måneder, så der er nok ikke den samme kø for at holde fester. Vi har allerede mange bestillinger i bogen, og går ind i en tid med mange konfirmationer, siger Kim Nielsen.

Optimisme

TV2 ØST har været i forbindelse med en række forsamlingshuse og udlejere af selskabslokaler, og der er næsten over en kam optimisme i branchen.

- Vi har næsten ingen ledige weekender før midten af juli. Af dem er kun to arrangementer skudt frem - resten er nye arrangementer, og især barnedåbsfester, siger Karina Zachariassen fra festsalen.dk, der ligger i Næstved, og er administrator for et selskabslokale.

Hun forklarer, at folk booker helt ind i oktober nu, og der er stor travlhed mange steder.

Mens nogle udlejere og arrangører i især bryllupsbranchen fortæller, at de stort set ikke har mærket den aktuelle nedlukning, så er der dog enslydende fortællinger om den forrige lange nedlukning, der for alvor gjorde ondt.

Læs også
19 sjællandske småbyer får støtte til at løfte det nære fællesskab
Læs også
19 sjællandske småbyer får støtte til at løfte det nære fællesskab

- Vi måtte aflyse et bryllup med få timers varsel, og hvor bruden med tårer ned af kinderne måtte samle de bordkort ind, der lige var delt ud. Det var ikke sjovt, fortæller en af dem, TV2 ØST talte med tirsdag.

Store tab

Oven i nedlukningen fulgte store tab for især de mindre virksomheder.

- Det var rigtig slemt, fordi jeg ikke kunne få dækket mine udgifter, og kun fik 23.000 i kompensation over nedlukningen fra staten. Det var ikke sjovt, fortæller Kim Nielsen fra Ubby.

Den samme historie lyder fra Fuglebjerg Forsamlingshus i Fuglebjerg ved Næstved.

- Med det vi har været igennem har vi altså ikke armene over hovedet endnu. Jeg har været selvstændig i 30 år, og har ikke oplevet noget lignende. Der er mange, hvor det nok lige tager lidt tid, før der bliver travlt igen. Indtil da må vi sætte forbruget ned, siger forpagter Finn Clausen, der også peger på, at nogen måske lige venter til der er mindre smitte i samfundet med at holde store fester.

Tirsdag, hvor restriktionerne blev fjernet, blev 45.366 danskere konstateret smittet med coronavirus.


Nyhedsoverblik