Politikere klar med penge til ekstraundervisning af coronaramte studerende

Et flertal på Christiansborg er blevet enige om at afsætte 100 millioner kroner til ekstraundervisning af coronaramte studerende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke alt, man kan lære på fjernundervisning via Zoom eller Teams.

Det synes at være konklusionen hos et bredt flertal på Christiansborg, som nu har besluttet at afsætte 100 millioner kroner til ekstraundervisning af afgangsstuderende på videregående uddannelser med mange praktiske fag.

Det kan eksempelvis være sygeplejersker, som det seneste års tid har måttet klare uddannelsen hjemmefra.

Læs også
Kokkeelev er træt af fjernundervisning: - Man lærer ikke det samme
Læs også
Kokkeelev er træt af fjernundervisning: - Man lærer ikke det samme

Og det er en rigtig god ide. siger sygeplejerskestuderende Laura Iris Viola Caroline Jensen fra Sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk.

- Vi har haft situationer, hvor vi for eksempel har skulle lære at anlægge drop gennem et e-learningskursus. Jeg tror, at patienterne ville være mere rolige, hvis de vidste, at vi rent faktisk havde trænet det i virkeligheden, siger hun til TV2 ØST.

Bredt flertal

Det er foruden Socialdemokratiet Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne, der har indgået aftalen.

Og der er brug for den ekstra undervisning, mener Camilla Wang, der er rektor på Professionshøjskolen Absalon.

Læs også
Skoleledere er bekymrede for mange ugers fjernundervisning: - Der vil opstå flere udfordringer
Læs også
Skoleledere er bekymrede for mange ugers fjernundervisning: - Der vil opstå flere udfordringer

- Vi kan få tilrettelagt nogle særlige forløb for vores sidsteårsstuderende, som kan give dem nogle praktiske erfaringer, siger hun.

Alt i alt er det 41.000 studerende, der er i gang med den sidste del af deres uddannelse, der kan få gavn af pengene. Undervisningen kan afvikles som ekstraundervisning, eller som særlige sommerskoler, forskudte eksamener eller weekendundervisning, oplyser politikerne.

Politikerne bag aftalen lover i øvrigt, at de også i de kommende måneder holder øje med situationen på uddannelserne under coronakrisen. Blandt andet med trivslen blandt de studerende, og kvaliteten af undervisningen under nedlukningen.


Nyhedsoverblik